“Om het beledigen van Allah te wreken”: Afghaan richt bloedbad aan in Lyon

Door: David Berger.

Om de beledigingen tegen Allah te wreken, heeft een asielzoeker uit Afghanistan in Lyon een bloedbad aangericht, negen mensen werden, voor een deel zwaar, verwond, een jonge man werd gedood.

Volkomen willekeurig en als gedreven door waanzinnige bloeddorstigheid, aldus ooggetuigen, heeft de man afgelopen zaterdagmiddag op voorbijgangers ingestoken. Eén van de slachtoffers stak hij direct in het gezicht, een ander in de buik: “Alles zat vol bloed”, aldus een vrouwelijke ooggetuige.

Het resultaat: talrijke, gedeeltelijk zwaargewonden en een dode. Plaats van de misdaad: Het voorplein van Station Villeurbanne bij Lyon. De dader: Een asielzoeker, vermoedelijk uit Afghanistan, die evenwel verschillende identiteiten en plaatsen van herkomst zou hebben genoemd.

Leeftijd, herkomst, naam onduidelijk

Ook zijn leeftijd is onduidelijk (drie verschillende versies). Hij moet in ca. 2009 naar Frankrijk gekomen zijn, maar zich tussendoor ook voortdurend in Italië en – natuurlijk- in Duitsland hebben opgehouden.

Video’s tonen slachtoffers en de arrestatie van de dader:

Bij verhoor gaf hij te kennen, Mohammedaan te zijn, die van Allah het bevel had gekregen, diegenen te doden, die hem hadden beledigd.

In de Duitse media, die het voorval niet geheel en al verzwijgen, wordt deze uitspraak compleet weggemoffeld. Overal houdt men zich van de domme; het motief zou volkomen onduidelijk zijn. Duidelijk zou alleen zijn, dat het absoluut niet om een terroristische daad zou kunnen gaan.

Timothy had nog zulke grote plannen

Bij het dodelijke slachtoffer zou het – volgens de Franse media, die ook een foto van het slachtoffer publiceerden – gaan om de 19-jarige Timothy, die juist zijn opleiding succesvol had voltooid en zelfstandig aan de slag wilde gaan als banketbakker.

Hij zou een zeer vriendelijke, optimistische jongen zijn geweest, die steeds een glimlach op zijn gezicht had.

Autoriteiten: psychisch ziek

Timothy was het slachtoffer van een krankzinnige moord in naam van de Islam

Reeds kort na het verhoor waren Franse autoriteiten en media het er over eens, dat de man zwaar psychisch ziek is en men niet kan uitgaan van een terroristische daad. Klaarblijkelijk ageert de Franse Justitie bij dergelijke voorvallen met een kennelijke islamitische achtergrond hetzelfde als de Duitse autoriteiten.

Ook tot ergernis van de Fransen. Op Twitterschrift de Française Reine Guillemotte https://twitter.com/reineguillemot/status/1168339025188532224:

“Timothy was et slachtoffer van een krankzinnige moord in naam van de Islam.Hij werd niet beschermd door de staat, die de verblijfsvergunning voor een werkeloze, waarschijnlijk schizofrene, getroubleerde en alcoholistische man vernieuwde, die leefde als een parasiet, alvorens een moordenaar te worden.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/09/03/um-die-beleidigungen-allahs-zu-raechen-afghane-richtet-blutbad-in-lyon-an/