Augsburg: Syriër wilde rechters en officier van Justitie vermoorden.

EEN IS-TERRORIST KRIJGT DE KAP OPGEZET

Door: Johannes Daniels.

“Het maakt mij niet uit, of ik de schuld ben van de toestroom aan vluchtelingen, ze zijn er nu eenmaal”, verklaarde de migratie-matrone https://www.welt.de/politik/deutschland/article146898053/Die-Union-verweigert-Merkel-die-Gefolgschaft.html met zichtbaar bewogen trots. En OF de islamitische gevaren van over de hele wereld “er zijn”, nu: In Augsburg staat en Syrisch-Palestijnse terrorist voor de rechtbank vanwege zesvoudige poging tot moord. Hij wilde tijdens een proces in juli 2017 vijf rechters en een officier van justitie vermoorden.

Uitzonderingstoestand Dinsdag in de grote zittingszaal van het Augsburgse Justitiële Centrum van Strafrecht: Beklaagde Haidar A., 26 jaar oud, schreeuwt luidkeels en spuugt, hij kronkelt zich in de greep der politie-ambtnaren. Omdat de voor-het-geweld-in-zijn-vaderland-gevluchte Haidar A. twee jaar geleden had geprobeerd, de voltallige rechtbank van gezworenen met inbegrip van lekenrechters en officier van justitie neer te schieten, wordt de Syriër nu achter pantserglas en onder de uiterste voorzorgsmaatregelen het proces in het metropool der Schwaben aangedaan. Want in 2017 zat de asielzoeker reeds voor de Augsburgse arrondissementsrechtbank in het beklaagdenbankje https://www.bild.de/bild-plus/regional/muenchen/muenchen-aktuell/er-wollte-richter-toeten-islamist-mit-spuckschutz-vor-gericht-64389156.bild.html en is voldoende vertrouwd met de Duitse jurisdictie.

Islamitisch terreurgeschenk

De Syriër had op 7 november 2016 in het vluchtelingen-onderkomen in Hurlach (District Landsberg) zijn kamergenoot Omar A. bruut het mes in de hals gestoken en geprobeerd, om hem “halal” af te slachten De steek was twaalf centimeter diep, het slachtoffer overleefde alleen dankzij een snelle nood-operatie in het ziekenhuis van Landsberg.
Wegens poging tot moord veroordeelde rechter Susanne Riedel-Mitterwieser (62) de “beschermingzoekende” op 25 juli 2017 tot twaalf jaar en negen maanden gevangenisstraf – maar bij het vonnis ging hij volkomen uit zijn dak. Eerst spuugde hij in de richting van de rechtbank en schreeuwde: “Naar de Duivel met jullie en met jullie verwekkers.” Vervolgens trok hij zijn zwarte gevangenisschoen uit en gooide hem in de richting van officier van Justitie Michael Nissl ( 40). Hierop stortte Hoofdcommissaris van politie Richard G. (55) zich op de eregast van de kanselier om hem te overmeesteren.

Hierbij greep Haidar A. naar het holster van de voorgeleidings-ambtenaar en geleidde deze op zijn beurt voor: Geschenk der mensheid Haidar probeerde volgens het proces-verbaal, het met acht kogels geladen dienstpistool in zijn bezit te krijgen, de veiligheidspal eraf te halen en teschieten. Officier van Justitie Andreas Breitschaft: “Hij wilde het veiligheidspersoneel overrompelen, zodat de beoogde slachtoffers zonder bescherming overgeleverd zouden zijn aan zijn dodelijke vergeldingsactie.” Vier beveiligers tgelijk werkten dierop de aanhanger van de religie van de vrede tegen de grond en verhinderden een volgende greep naar het dienstpistool.

Haidar Krijgt de kap op – IS-look bij Duitse rechtbanken.

Van berouw en schuldbewustzijn was evenwel dinsdag bij het islamitische terreurgeschenk niets te bespeuren. Als voorzorgsmaatregel had de voorzittende rechter Sandra Mayer al bij voorbaat om de aanwezigheid van zes beveiligers in de rechtszaal, de voorgeleiding met hand- en voetboeien en veiligheidsglas verzocht.

Hier breekt iemands klomp (letterlijk vanuit het Duits: hier blijft iemand de spuug in de keel steken – vert.): Zodra Haidar A. dinsdag de zaal betrad, spuwde hij vol haat in de richting van de fotografen. Ook weigerde hij “op religieuze gronden”, voor de rechter op te staan. Hierop kwam het tot “een woeste vechtpartij” https://www.bild.de/bild-plus/regional/muenchen/muenchen-aktuell/er-wollte-richter-toeten-islamist-mit-spuckschutz-vor-gericht-64389156.bild.html. Toen de situatie weer kalmer werd, beval de voorzitster, dat de beklaagde tijdens het proces een spuwkap van dunne, adem-activerende stof over het hoofd moest dragen. Die moest verhinderen, dat het tot spugen kwam. Dit beeldschone hoofddeksel moet Haidar A. nu minstens gedurende de procesdagen tot en met het vonnis op 25 september dragen.

De rabiate Syriër, die eigenlijk weer Palestijn wil zijn, bevestigde alle beschuldigingen in de aanklacht en ging daar zelfs nog overheen:

“Klopt: Als ik het pistool in handen gekregen had, had ik de rechtbank overhoop geschoten, te beginnen met de officier van Justitie. Nee, van mijn gedrag heb ik geen spijt. Wat de rechtbank en de officier van justitie met mij gedaan hebben, was terreur. Jammer, dat de man, in wiens hals ik het mes gestoken heb, nog leeft. Hij heeft mijn religie beledigd. In Syrië zou ik daarvoor geen straf hebben gekregen.”

Hoe ternauwernood de doelbewuste moordpoging van de Syriër toen mislukte, blijkt uit de verklaring van de voorgeleidende beveiliger, wiens wapen Haidar A. in handen wilde krijgen: “Hij had zijn rechter hand aan mijn gordel. De afsluiting van de pepperspray was al open, maar het pistool kwam niet uit de holster.”

De beklaagde bevestigde daarenboven, “dat hij tijdens de burgeroorlog kennis van zaken had opgedaan wat betreft de omgang met wapens”- en op zijn vlucht een onderkomen had gevonden bij de terreur-organisatie ISIS. “Die zijn altijd vriendelijk voor mij geweest”, verklaarde Haidar A. tijdens het politie-verhoor. Als Palestijn zou hij ook sympathiseren met de als terroristische groep ingedeelde organisatie Hamas – gelijk de de terreur-organisatie insirect ondersteunende halfzachte ex-communist Frank-Walter Steinmeier https://www.tagesspiegel.de/politik/steinmeier-hamas-ist-regierungsfaehig/676822.html en BZ-ministertje Heiko Maas https://www.zeit.de/politik/ausland/2018-08/vereinte-nationen-deutschland-finanzhilfen-palaestinenser-hilfswerk: “Duitsland verhoogt financiële hulp aan VN- Palestijnen-hulpverleningswerk”.

Haidar A. liet zich openlijk uit over zijn haat tegen de Duitse staat

Voor de mes-aanval op zijn medebewoner in het Landsbergse asiel-onderkomen verdedigde hij zich via zijn door de belasting gefinancierde advocaat uit de asiel-industrie Walter Rubach: De medebewoner zou tenslotte herhaaldelijk de Islam hebben beledigd. Alleen daarom zou hij hem hebben aangevallen en met het mes hebben gestoken. Hij zou het niet accepteren, als iemand zijn religie beledigt, aldus Haidar A. “Dan word ik razend.” Of hij ook regelmatig gewelddadig wordt, als iemand zijn teligie beledigt, wilde de voorzitster weten. Hij antwoordde slechts: “Niet meteen.”

Wanneer hem wordt gevraagd, of hij een “Islamist” is, zegt A.: “Ik ben er trots op, een Moslim te zijn.” Via zijn door de belasting gefinancierde tolk benadrukte hij tevens, dat hij weliswaar niet de Duitse samenleving, maar in plaats daarvan de Duitse politie en justitie zou haten.

“Over zijn haat tegen de Duitse staat sprak hij heel rustig” , bericht de Augsburger Allgemeine https://www.augsburger-allgemeine.de/augsburg/Islamist-wollte-Richter-erschiessen-Prozess-beginnt-mit-Tumult-id55324096.html. Dat stelt gerust.

Een Augsburgse rechercheur, die met Haidar A. in de gevangenis langer heeft gesproken, verklaarde: “De situatie tijdens het verhoor is zeer a-typisch geweest”. De beklaagde zou openlijk hebbengesproken over zijn haat tegen de duitse staat – en ook geen enkel berouw hebben getoond. Tegelijkertijd heeft hij zich tijdens het gesprek echter vriendelijk en tegemoetkomend gedragen. Dankbaarheid jegens het bescherming garanderende gastland Duitsland zou echter anders moeten gaan.

Haidars advocaat Walter Rubach benadrukte op typische taqiyya-manier, dat hij betwijfelde, dat het bij de daad om een poging tot moord ging. A. zou weliswaar hebben toeggeven, in de richtig van het dienstpistool te hebben gegrepen. Evenwel wekten de eerste getuigenverklaringen in het proces de indruk, dat hij zijn voornemen niet met de voor een moordpoging vereiste nadruk in praktijk zou hebben gebracht. Het proces wordt over om en nabij twee weken voortgezet – misschien, dat het “spugen” dan is opgehouden.

Door: Johannes Daniels.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2019/09/augsburg-syrer-haidar-wollte-richter-und-staatsanwalt-ermorden/