Tommy Robinson is vrij

Door: David Berger.

Eigenlijk hadden zijn fans gevreesd, dat hij zijn gevangenisstraf niet zou overleven. Maar het kwam anders uit: Tommy Robinson werd vandaag (13 september) na ruim twee maanden eenzame opsluiting ontslagen uit de gevangenis in Zuid-Oost Londen.

Met baard en ongeknipt haar trad de wereldwijd bekende islamiserings-criticus de talrijke camera’s tegemoet, die op hem waren gericht. En was alweer in voor politiek-incorrecte kwinkslagen:

“Ik zie er uit als een lafhartige bekeerde… Salaam Aleikum”

….riep hij de voor de gevangenis wachtenden toe.

Redde de eenzame opsluiting zijn leven?

“Ze zouden me anders hebben gedood.”

Zo gezond en wel uit de gevangenis gekomen is Robinson waarschijnlijk alleen, doordat hij voor zijn eigen veiligheid zwaarst-beveiligd, zoals anders massamoordenaars en terroristen worden bewaard, in eenzame opsluiting zijn straftijd kon uitzitten.

“Ik ben de gevangenis van Belmarsh binnen gegaan en ik ben weer naar buiten gegaan, zonder ooit een andere gevangene te hebben gezien”, zei hij tegen zin aanhangers en de media. “Ze hadden me anders vermoord.”

Talrijke ondersteuners

Robinson, wiens burgerlijke naam Stephen Yaxxley-Lenon luidt, was in Juli tot degevangenisstraf veroordeeld https://philosophia-perennis.com/2018/09/27/prozess-gegen-tommy-robinson-geht-weiter-mehr-als-1000-demonstranten/, omdat hij criminele leden van een meisjes-handelaren-bende op hun gang naar een proces voor het Koninklijk Gerecht in Leeds had gefilmd en het materiaal op Facebook had gepubliceerd.

De protesten tegen de veroordeling van Robinson bleven de hele straftijd onafgebroken. Spreekkoren voor de gevangenis en zakken vol fanmail bevestigen dit op indrukwekkende manier. Of zijn eerste bestemming na de vrijlating zijn gezin of de kapper is, is nog onduidelijk.

Robinson zal doorstrijden

De tijd in de gevangenis heeft de rechtse activist kennelijk niet kunnen breken. Katie Hopkins, een van zijn journalistieke ondersteuners, zei tot de media:

“Wat ik werkelijk van hem heb geleerd, is het vaste vertrouwen, dat de strijd doorgaat. En hij is overduidelijk zeer gemotiveerd, om weer naar buiten te treden, om de verhalen van andere mensen in de straten van Groot-Brittannië te vertellen.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geislsler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/09/13/tommy-robinson-ist-frei/