Willen jullie ons alle schuld geven van de teloorgang van de wereld?

Door: Michael Dunkel*)

Hallo, jullie kleine egoïstische en onbillijke monsters!

Zo, dus jullie willen ons aanklagen? Jullie willen ons alle schuld geven van de teloorgang van de wereld?

Zijn jullie het dan niet, die als gekken met jullie mountainbikes door de bossen scheuren, dieren verdrijven en de grond ruïneren?

Zijn jullie het niet, die de coffee-to-go pas salonfähig hebben gemaakt en tónnen vol afval produceren?

Jullie zijn zo egoïstisch en eenzijdig in jullie aanklachten en evenzeer in jullie gedrag.

Wie, behalve jullie, koopt er eigenlijk een banaan, verpakt in plastic? Toch zeker niet je moeder, die jullie gezin verzorgt?

Wie, behalve jullie zoekt zonder consideratie elke soort van ‘fun’, maakt trektochten over de hele wereld en trekt zich daarbij geen mallemoer aan van de desbetreffende organisaties en van de inzet, die dit onvermijdelijk met zich meebrengt?

Ja, wij zouden allemaal meer consideratie moeten opbrengen, als het om ons milieu gaat.

Evenwel vind ik het zó leugenachtig en ook laf, om thans de mensen uit te zoeken, die alles voor jullie mogelijk gemaakt hebben, jullie van kindsbeen af aan hebben gepamperd en gepoederd, als het er op aankwam en er ook nu nog op aankomt om jullie naar school te rijden , naar paardrijden te brengen en je een lift te geven naar de dansschool.

Dus wat veroorloven jullie je?

Zijn jullie plotseling in paniek geraakt, doordat jullie werden opgehitst door ijskoude, strategisch optredende ideologen, die jullie naïviteit en tevens een zekere domheid uitbuiten om jullie te mobiliseren?

Jullie zouden bij jezelf moeten beginnen en het goede voorbeeld geven, eer jullie plompverloren anderen aanklagen en jullie eigen fouten niet erkennen.

************

*)Michael Dunkel is Rijnlander, polyglotter, liberaal-conservatief scribent en schrijft voor conservo.

Door: Michael Dunkel.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/09/25/wollt-ihr-uns-alle-schuld-geben-fuer-die-zerstoerung-der-welt/#comment-47795