Greta en de jaargang ’52

Door: Rainer Dörschel.

Ik ben van de jaargang ’52 en moet nu aanhoren, dat wij het leven van de jeugd ruïneren. Ik moet jullie teleurstellen, want in mijn jeugd werd er duurzaam geleefd.

Kousen en maillots werden gestopt. Aan pullovers werden ruimere taillebandjes gebreid. Broeken werden uitgelegd met kleurige boordsels. om boodschappen te doen en naar school te gaan moest ik meerdere kilometers lopen, de boodschappen werden in een boodschappennetje vervoerd.

Wanneer kleding niet langer te gebruiken was, werden alle nog bruikbare dingen, zoals knopen of ritssluitingen er afgehaald en de rest gebruikt voor het verstellen of als potsdoeken. Cadeaupapier werd voorzichtig losgemaakt, teneinde het opnieuw te gebruiken.

Wij verzamelden met de school oud papier en flessen en hielpen bij de aardappeloogst.

Ik zou nog meer van dat soort duurzaamheid kunnen opnoemen, in plaats daarvan moeten wij ons door snotneuzen, die zich met de SUV naar school laten karren, en die alleen al waarschijnlijk een 20 maal hoger stroomverbruik hebben dan wij in onze hele jeugd, laten vertellen dat wij jullie leven ruïneren. Wij hadden geen smartphones en computerspelletjes, onze WhattsApps waren blaadjes onder tafel, op school doorgegeven, wij spraken mondeling af, telefoon hadden nog maar weinig mensen – en dat was dan meestal nog bedoeld voor noodgevallen.

Deze verdómde wichten willen mij iets vertellen over milieubescherming, gooien hun kleren weg na twee keer dragen, produceren afval tot in het oneindige, verbruiken schaarse grondstoffen en moeten steeds de nieuwste apparaten bezitten.

Op jullie demo’s laat je JULLIE afval wegruimen door JULLIE volwassen slaven en in het week-end is de bestemming weer het volgende open-air-concert, met coma-zuipen, ook dat kwam vroeger niet voor. Ziezo, en als jullie dan ook eens zo duurzaam hebben geleefd als mijn generatie, dan mogen JULLIE ook gerust staken.

Greta go Home!

(Mag gerust worden gedeeld & gekopieerd)

http://www.conservo.wordpress.com/ 27.09.2019

Door: Rainer Dörschel.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/09/27/greta-und-der-jahrgang-52/