7 oktober: Overwinning van de katholieken op de moslims bij de Zeeslag van Lepanto in 1571

Door: David Berger.

Op 7 oktober viert de katholieke wereld de overwinning op de moslims bij de Zeeslag van Lepanto in het jaar 1571. Volgens de legende is hij terug te voeren op de wonderbare uitwerking van het Rozenkransgebed.

Tegenwoordig blikt de kerk op 7 oktober met het Rozenkransfeest terug op maar liefst twee glorieuze momenten in de strijd van het Avondland tegen de islamisering van Europa: De legendarische Zeeslag van Lepanto (voor Patras in Griekenland), waarin de getalsmatig volledig superieure islamitische troepen door de katholieke vloten onder leiding van Juan de Austria werden verslagen. En de overwinning van de keizerlijke troepen onder Prins Eugen van Savoye in Peterwardein in Hongarije.

Invoering van het Rozenkransfeest

“Het Rozenkransfeest werd ingevoerd door Paus Pius V. (Paus van 1566-1572), die hiermee zijn dank wilde uitdrukken voor de overwinning van de christelijke vloot in de Zeeslag van Lepanto in 1571, als gedenkdag van Onze Lieve Vrouw van de Overwinning. Het vond zijn ingang op de eerste zondag in oktober. Al in 1573 werd het door Paus Gregorius XIII herbenoemd tot ‘Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans’.

In het jaar 1716, na de overwinning van de keizerlijke troepen onder het commando van Prins Eugen van Savoye, een van de belangrijkste veldheren van het rijk van de Habsburgers, op het Osmaanse rijk in de veldslag van Peterwardein in Hongarije, werd het feest opgenomen in de Romeinse Lalender. in 1913 werd het vastgelegd op de 7de oktober” – aldus Wikipedia.

Het volledige artikel leest u hier: https://david-berger.org/2019/10/07/7-oktober-sieg-der-katholiken-ueber-die-muslime-bei-der-seeschlacht-von-lepanto-1571/

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/10/07/7-oktober-sieg-der-katholiken-ueber-die-muslime-bei-der-seeschlacht-von-lepanto-1571-2/