Limburg: Aanwijzingen voor islamistische terreuraanslagen nemen toe

Door: David Berger

Ook als de terrorisme-deskundige van de ARD nog steeds in het midden wil laten, of het metterdaad gaat om een terroristische aanslag: De inlichtingen – o. a. van ZDF en SWR – volgens welke het voorval van gisteren, waarbij een gestolen LKM tegen 17.20 u. in Limburg verschillende auto’s crashte, een islamistische terreuraanslag was, nemen toe.

Feiten tot nu toe

– De dader zou van Syrische afkomst zijn, 32 jaar oud en Omar A. I. heten (volgens andere bronnen: Mohammed)
– Hij zou zich beroepen hebben op Allah – aldus de Bildzeitung https://www.bild.de/news/inland/news-inland/limburg-gezielter-massencrash-zeugen-hoerten-taeter-allah-sagen-65199380.bild.html, die zich op haar beurt beroept op berichten van ooggetuigen. Ook de FNP https://www.fnp.de/lokales/limburg-weilburg/limburg-terroranschlag-rammt-autos-mir-alles-weh-erlebten-zeugen-vorfall-zr-13078538.html bericht: “Tot de Eerste hulp-verleners behoorde ook een groep joggers, waaronder een vrouw. Ook zij zou hebben geprobeerd, de veroorzaker van het ongeluk te helpen. Hij zou Arabisch hebben gesproken. Omdat hij zou hebben geprobeerd, haar aan de vallen en zogezegd van “Allah”zou hebben gesproken, zou de groep de vermoedelijke dader hebben vastgehouden, berichten de eerste hulp-verleners.”
– Hij zou zich sinds 2015 met subsidiaire beschrming in Duitsland ophouden.
– De dader zou reeds eerder meermalen hebben geprobeerd, LKW’s te kapen.
– Hij is al langer bij de politie bekend vanwege gewelds- endrugs-delicten .

Nieuwsberichten,volgens welke er sprake zou zijn geweest van meerdere zwaargewonden, weden vanmorgen ontkend. Het belangrijkste nieuwsbericht voor de “Tagesschau”: Naast een aanslag-poging houden de onderzoekers ook een psychisch-gebonden amok-rit voor mogelijk.”

AFD eist stoppen van schipbrekelingenhulp

Het ZDF gaat daarentegen reeds met zekerheid uit van een terreur-aanslag.

Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer waarschuwt evenwel voor voorbarige conclusies wat betreft een terreuraanslag. AfD-politici als Martin Hess eisen reeds strikte sonsequenties: “Er moet nu worden gehandeld. Door open grenzen komen terroristen ons land binnen. De Bondsregering moet herverdelings-verdragen opzeggen, schipbreukelingenhulp naar Europa stoppen, grenzen controleren en illegale migrantn consequent terugsturen!”- aldus Hess.

Soortgelijke geluiden ook van Alice Weidel: “Wie reeds de aandacht op zich gevestigd heeft, dient Duitsland onmiddellijk te verlaten. Daarenboven mag het terugsturen naar vredig geworden gebieden in Syrië niet langer taboe zijn. De Duitse regering moet eindelijk eens de eigen burgers gaan beschermen!” aldus Weidel in een statement op twitter.

Minister van Justitie wil krachtiger optreden tegen “rechtse ophitsing”

Passend bij het scenario nodigt Bondsmimister van Justitie Lambrecht vandaag uit tot een conferentie over deomgang met “rechtse ophitserij en geweld”, die een verdere verscherping van de wet Netwerkdoorzetting moet stimuleren.

Lees ook:

„LKW-Fahrer werden überall gesucht“: Angela Merkel gab noch vor sieben Monaten Flüchtlingen „Tipps“

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/10/08/limburg-hinweise-auf-islamistischen-terroranschlag-verdichten-sich/