De regering heeft nergens meer greep op

VIDEO-COMMENTAAR VAN MARKUS GÄRTNER

Door: Markus Gärtner.

Na de aanslag in Halle is het land ontzet, vooral zijn linkse elite. Ditmaal heeft deze op één punt gelijk: Terreur van rechts kan niet. Alleen de terreur van links en van de islamisten, die keurt deze zelfbenoemde elite verder nauwelijks of geen blik waardig.

Maar dat gaat zo niet. Wij vinden het niet meer dan normaal, dat dit verandert, dat de politieke en de mediële kaste weer met twee ogen kijkt, dat ze hun propaganda en opvoedings-crimi’s laten voor wat ze zijn, dat er weer eens wat interesse in de mensen in dit land centraal komt te staan den dezen niet worden weggezet als afgedankte, verbruikte en boerenkinkelachtige, ‘bruine’ Nazi’s: De mensen willeen allen maar, dat aan de wetten geldigheid wordt toegekend, dat bedriegers, misdadigers en afgewezen asielzoekers, om het even wie ze zijn, hoe ze functioneren, en waar ze vandaan komen, rekenschap moeten afleggen. Maar van een dergelijke nieuwe bezinning is niets te merken.

Navenant gedeprimeerd, sarcastisch en woedend zijn de reacties op Internet. Die hebben allemaal gemeen, dat het vertrouwen in dit land, zijn politiek-mediële kaste en zijn instituties zwaar te lijden heeft.

En als deze ontwikkeling geen halt wordt toegeroepen, hebben extremisten van alle kanten vrij spel. Daar helpen ook alle plechtige verzekeringen, zowel als alle ontstelde- en ontzette tweets weinig aan. Er moet eerlijkheid komen. Alle antennes moeten worden benut. Er moet weer meer worden gepraat en minder worden gekibbeld. Weg met de oogkleppen, de vijandbeelden, de ideologische opbergladen.

En vooral: Politiek voor de mensen.

(De econoom Markus Gärtner, auteur van “Het einde der heerlikheid” https://www.kopp-verlag.de/Das-Ende-der-Herrlichkeit.htm?websale8=kopp-verlag&pi=973600&ci=000475 en “Leugenpers”https://antaios.de/antaios-liefert-jedes-buch/14619/luegenpresse was 27 jaar economisch journalist voor de ARD ebn publiceert nu regelmatig video-commentaren voor het tijdschrift “privatinvestor Politik Spezial” https://politik.der-privatinvestor.de/

Door: Markus Gärtner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2019/10/die-regierung-hat-nichts-mehr-im-griff/