Erdogan bestrijdt tegelijk Koerden en christenen

Door: Albrecht Künstle.

– Hij marcheert Noord-Syrië binnen, waar de laatste christenen asiel vonden bij de Koerden

– Hoe lang zal de NATO de islamistische afslachter zijn gang laten gaan?

Het was slechts een kwestie van tijd, tot Turkije verdere delen van Noord-Syrië zou bezetten. De intocht in Afrin wasnog maar een proefballonnetje, en de wereldgemeenschap liet deze islamistische, imperialistische Erdogan zijn gang gaan. Nu gooit hij het voor zijn volgende stap op het afweren van Koerdische strijders, maar streeft naar de verovering van het leefgebied voor zijn syrische geloofsbroeders, die zich in Turkije hebben gevestigd. En rechtvaardigt natuurlijk zijn militaire voorzet ermee, dat daarginds “terroristen” huizen – Koerden.

Maar in Noord-Syrië huisden al Koerden, lang voordat Erdogan aan de macht kwam. Evenwel, niet alleen Koerden, maar werd dit deel van Noord-Syrië tevens het toevluchtsoord voor de meeste christenen, die sinds 2014 moesten vluchten voor voor de IS, die in delen van Syrië en van Noord-Irak nog steeds zijn gruwelen bedrijft en b.v. hun korenvelden in brand heeft gestoken.

Nu moeten dus de Koerden, de beschermers van deze christenen, bang worden voor hun hachje. Toegegeven, de Koerden zijn niet altijd zo geweest. Toen de “Jonge Turken” in 1915 miljoenen christenen afslachtten, bleven de Koerden niet aan de kant staan. Maar wie moet er tegenwoordig de christenen beschermen als de Koerden het niet doen? Wat hen te wachten staat, als Turkije zich naar het Zuiden uitbreidt, is duidelijk. Waarom zou het daar anders zijn dan in Turkije, waar de christenen gedecimeerd werden tot zo’n 100.000.

En dan nog iets: Wat, als Merkel ter herverdeling van de door haar benoemde ‘vluchtlingen” met het restant van haar Duitse leger Polen binnen zou marcheren, om de “vluchtelingen” zich daar te laten vestigen? Ons buurland Polen heeft nu zo ongeveer de helft van onze bevolkingsdichtheid met 240 inwoners per vierkante kilometer. Alleen heeft Turkije een kleinere bevolkingsdichtheid dan Syrië. Erdogan-land is, ondanks de vele “vluchtelingen”, niet overbevolkt. Waarschijnlijk worden hem zijn eigen geloofsbroeders nu ook tot last.

Wat Erdogan drijft, is zijn islamitische imperialisme, bezield door het visioen van een nieuwe Osmaanse grootmacht. Hoe lang zal de Nato zijn “mislukte” partner nogzijn gang laten gaan? En hoe lang kijkt Europa toe, hie in de wieg van het christendom de laatste ecristelijke sporen worden geëlimineerd? En hoe lang zwijgen onze kerken over wat er daar gebeurt? Terwijl ze bij ons de Moslims bij miljoenen welkom heten, laten ze hun orthodoxe broeders in het geloof in de bakermat van het christendom vallen als een baksteen. Ongeveer,zoals Trump de voormalige bondgenoten, de Koerden, in de strijd tegen IS thans laat vallen. Andere woorden heb ik hier niet voor.

Door: Albrecht Künstle.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/10/11/erdogan-bekaempft-kurden-und-christen-gleichermassen/