VLUCHTELINGENKAMP VUCJAK: DE TIKKENDE TIJDBOM VOOR DE POORTEN VAN DE EU

Door: Eugen Prinz.

De waarheid over de shockerende video

Commentaar op Internet: “Moet je dit toch eens zien …de video is gisteren gemaakt; alle sluizen vanuit het Oosten staan open. Migranten stromen allemaal richting Duitsland (alleen mannen) en in Slovenië vergezelt de politie alle migranten door het hele land heen, naar de volgende grens. Dat is een grotere catastrofe dan in 2015! Als we die niet stoppen is ons land in de komende weken verloren (sic).”

Legende en waarheid

Sinds een paar dagen zorgt op Internet een video, die een bijna eindeloos lijkende colonne van mannelijke vluchtelingen laat zien, die onder politie-begeleiding op een landweg op pad zijn, voor opwinding. De opnames, die thans op Facebook en YouTube viraal gaan, moeten gemaakt zijn in de omgeving van de Noord-Bosnische stad Bihac. Ze suggereren toestanden zoals bij de vluchtelingen-crisis in 2015.

Reden genoeg voor PI-NEWS om de zaak tot op de bodem uit te zoeken en aan de zich razendsnel uitbreidende nep-informatie en speculaties een einde te maken.

Om maar meteen met het resultaat van de research te beginnen: Het ging bij de colonne om een hele zwik illegale migranten, die door het ministerie van Binnenlandse Zaken van het Kanton Una Sana/Bosnië-Herzegowina door de 60.000 inwoners tellende stad Bihac https://de.wikipedia.org/wiki/Biha%C4%87 naar het nabijgelegen “omstreden” vluchtelingenkamp Vucjak werden gebracht. Volgens Bosnische media waren het ca. 1000 mannen, feitelijk kan de hele zwik vluchtelingen echter beduidend groter geweest zijn. In kamp Vucjak worden uitsluitend mannen ondergebracht.

Maatregel als deel van herstel van recht en orde.

In Bihac heersen onhoudbare toestanden door de illegale migranten. De mgranten huizen in parken en in verlaten gebouwen. De stad ontbeert de financiële middelen om de vluchtelingen te verzorgen. Het door de regering in Sarajewo voor dit doeleinde ter beschikking gestelde bedrag ter hoogte van vier miljoen Convertibele Mark (één EURO = 1,955583 CM) dat aan het Kanton Una Sana werd toegewezen, is door dit Kanton in eigen zak gestoken, in plaats van dat het geld werd doorgesluisd naar de verantwoordelijke autoriteiten in Bihac.

Daardoor wist de stad niets anders te doen, dan alle illegale migranten, die men te pakken kon krijgen, naar het vluchtelingenkamp Vucjak te sturen.

De Nieuwszander N1 https://en.wikipedia.org/wiki/N1_(TV_channel) met studio’s in Belgrado, Sarajewo en Zagreb schrijft hierover http://ba.n1info.com/English/NEWS/a384496/Video-showing-some-1-000-migrants-being-moved-to-Bosnia-s-Vucjak-camp-from-Bihac.html:

“Nadat Bulgarije en Hongarije strenge grenscontroles doorvoerden en migranten verhinderden, hun land binnen te komen, stroomden de migranten naar Bosnië. Afgelopen jaar zijn er 25.000 het land binnen gereisd. De verantwoordelijke autoriteiten schatten, dat er momenteel iets van 9.000 nog in het land wonen. Zij willen evenwel niet in Bosnië of in de oostelijke EU-lidstaten blijven, maar hun weg voortzetten naar de westelijke EU-staten zoals Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk, teneinde een beter leven te vinden. Van de 9.000 in het land wonende migranten zijn volgens de autoriteiten slechts ongeveer 8 procent vluchtelingen, de rest zijn economische migranten.

U ziet het, beste lezers, men dient buitenlandse media in de arm te nemen, teneinde correct en volledig te worden ingelicht. Welk een brevet van onvermogen voor de “vierde colonne” in ons land, die slechts publiceert, wat wij mogen weten en wat niet indruist tegen de plannen van de regering.

Sijpelen vluchtelingen uit Bosnië illegaal de EU binnen?

Ten opzichte van de door N1 gepubliceerde cijfers rijzen er twee vragen: Als afgelopen jaar 25.000 immigranten naar Bosnië zijn gereisd en zich daar nog slechts ongeveer 9000 ophouden, waar zijn dan de resterende 16.000 gebleven? En hoe gaat het verder met de nog overgebleven 90000? De antwoorden op deze vragen zullen wij spoedig – gedeeltelijk misschien nu al – vinden in ons land.

Dit zijn dus de ware achtergronden van de “schokkende video”. Er mag echter aan worden getwijfeld, dat de waarheid evenzeer viraal wordt verbreid als de valse informatie.

Vooraankondiging

Over de “bijzonderheden van het vluchtlingenkamp Vucjak en de de Kroatische grensbewaking, waarbij de zogeheten “Push-Back https://de.wikipedia.org/wiki/Push-Back_(Grenze)” – methode in gebruik wordt genomen, zal PI-News op korte termijn berichten, U mag U verheugen op een hoogst interessant artikel, dat de vraag opwerpt, met welk recht “onze” vluchtelingen zich beklagen over de Duitse politie en over het onderbrengen in de ankercentra.

Vucjak en “Push-Backs” aan de grens met Kroatië – wanneer onze mainstream- media deze onderwerpen in grotere omvang zouden oppakken, is het niet uitgesloten, dat de Duitse regering in het kader van een “humanitaire geste” op z’n minst een deel van de bewoners van het vluchtelingenkamp Vucjak – zoals reeds naar voren gebracht uitsluitend mannen – overneemt. Als ze dit niet doen, valt eveneens te verwachten, dat de meesten ervan in Duitsland belanden, aangezien ze ondanks de waakzaamheid van de kroatische grensbewakers in de loop van de tijd bij ons “binnen zullen druppelen”, zoals vermoedelijk een goed deel van hun ongeveer 16.000 voorgangers.

Door: Eugen Prinz.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2019/10/die-wahrheit-ueber-das-schock-video/

Een gedachte over “VLUCHTELINGENKAMP VUCJAK: DE TIKKENDE TIJDBOM VOOR DE POORTEN VAN DE EU

Reacties zijn gesloten.