Theodor-Herzl-prijs voor Merkel – oftewel waarvoor zijn Joodse slachtoffers bruikbaar?

Door: David Berger.

Ondanks hevige protesten, vooral vanuit Israël, heeft Bondskanselier Angela Merkel vandaag (29 oktober – vert.) de Theodor-Herzl-prijs van het Joodse Wereldcongres in ontvangst genomen. Tijd voor activisten en politici van elke couleur om de slachtoffers van het anti-semitisme voor hun ideologie te misbruiken.

De president van het Verbond, Ronald Lauder, gebruikte zijn Laudatio als aanleiding om te wijzen op het opnieuw aangroeiende antisemitisme in Duitsland. Hierbij lede hij de nadruk op het anti-semitisme en de Jodenhaat in Duitsland in rechts-radicale kring.

En hoe staat het met de Israëlhaat van Links?

“De situatie in Duitsland is heel ernstig. U bent een rechtsstaat – maar is er sprake van wetten tegen een Neo-Nazi- partij? Wat gebeurt er met mensen, die de Hitlergroet brengen? Wat zegt dit over Duitsland?” zei hij tot het publiek, met betrekking tot de verkiezingsuitkomst in Thüringen. Spiegel-Online mompelt zelfs, dat Lauder zijn toespraak op de valreep zou hebben herschreven, nadat hij van de verkiezingsresultaten had gehoord. Dat de Israël-haat in de partij van Ramelow net zo’n grote rol speelt, als bij de adviseurs van Höcke, daaraan werd hierbij natuurlijk geen aandacht geschonken.

Jörg Meuthen dient hem thans van repliek en wijst op het lang-verzwegen probleem van het geïmporteerde antisemitisme:

De open grenzen van Merkel en het anti-semitisme

“Geen politicus heeft sinds 1945 het Joodse leven in Duitsland sterker in gevaar gebracht dan Angela Merkel. Door haar volkomen onverantwoordelijke politiek van de open grenzen heeft ze hele scharen antisemieten het land binnengelaten, die er thans verantwoordelijk voor zijn, dat Joden in vele Duitse steden op straat geen keppel meer kunnen dragen.”

Het is daarom gewoonweg “grotesk” om aan Angela Merkel de Theodor-Herzl-prijs toe te kennen.

Niet werkelijk geïnteresseerd in slachtoffers, zolang ze niet nuttig zijn voor de eigen agenda

En zo wordt uiteindelijkde onaangename indruk bevestigd, dat de gedistantieerd gadeslaande tijdgenoten van de anti-semitisme-discussie in Duitsland al geruime tijd steeds opnieuw bekruipt:

Zó zeer stelt de laatste tijd bijna niemand meer belang in de slachtoffers, maar alleen in zoverre ze nog bruikbaar zijn voor de eigen ideologie. Slechte tijden voor Joden – niet alleen in Duitsland. En dat niet, omdat er een AfD is, wier middelpunt zogezegd door Höcke wordt gevormd.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/10/29/theodor-herzl-preis-fuer-merkel-oder-wofuer-kann-man-juedische-opfer-gebrauchen/