Schwerte (NRW): Moslima houdt op Reformatiedag toespraak van de kansel

“DIALOOG-GEVOLMACHTIGDE” VAN DE RADICAAL-ISLAMITISCHE IGMI/ MILLI GÖRÜS-KÖLN

Door: redactie PI.

Voor Evangelische Christenen is 31 oktober een feestdag. Op deze dag wordt de Reformatie door Maarten Luther herdacht. Het is het geboorttijdstip van de Evangelische kerk. Wat deze dag der “Evangeliën” nog waard is, toont bijvoorbeeld het overdragen van de jaarlijkse toespraak-van-de-kansel in de Evangelische kerk St. Viktor https://www.evangelische-kirche-schwerte.de/veranstaltungen/kanzelrede-in-st-viktor/ in het Noordrijns-Westfaalse Schwerte aan.

Luther zelf zou zich zogezegd in zijn graf omdraaien, als hij lucht zou krijgen van de toestand van de “gereformeerde” kerk van tegenwoordig. Hij kende de Koran https://www.scm-shop.de/islam-und-muslime-aus-der-sicht-martin-luthers.html, waarschuwde voor de Turken en stond vanzelfsprekend achter de verdediging van Europa voor de Islam. Hij noemde de Islam https://www.scm-shop.de/islam-und-muslime-aus-der-sicht-martin-luthers.html een “rijk, wiens wezen en ontstaan enkel en alleen wordt bestemd door de strijd tegen Christus en zijn heiligen.”

Des te verbazingwekkender is het, dat Dunya Elemenler uit Limburg http://www.pi-news.net/2019/10/das-gemetzel-von-limburg-und-die-landtagswahl-in-thueringen , een hoofddoekdragende Moslima en dialoog-gevolmachtigde https://www.cph-nuernberg.de/veranstaltungen/detail/event/821.html van het radicaal-islamitische en vanuit Turkije gestuurde IGMG/Milli Görüs-Köln, uitgerekend op Reformatie-dag een kansel-toespraak in een Evangelische kerk mag houden. Of hebben wij hier alles niet helemaal goed begrepen en is het optreden met hoofddoek toch slechts een bijdrage aan Halloween?

Pest en Cholera
De vraag rijst, wat erger is: De domheid van de Evangelische kerk om niet te erkennen,, dat ze met Elemenler weer eens haar eigenlijke opdracht verraadt, alleen in te staan voor het christelijke geloof, of dat hier een vertegenwoordigster van een radicaal-islamitische organisatie een platform wordt gegeven? Antwoord: De kerk kiest zoals zo vaak voor beide – voor Pest èn Cholera. De actuele aantallen uittredingen https://www.tagesschau.de/inland/kirchenaustritte-119.html tonen zonder meer aan, waar de weg van de kerken heen leidt.

Wie bij Dominee Tom Damm van de St. Viktor-kerk in Schwerte vriendelijk te weten wil komen, wat hij met het uitnodigen van de radicaal-islamitische Milli-Görüs-activiste op Reformatiedag precies voorheeft, kan dit hier doen:

Contact:

St. Viktor Kirche Schwerte (NRW)
Pfarrer Tom Damm
Am Markt 1
58239 Schwerte
Tel: 02304-7503499
Email: mailto:tom.damm@evangelische-kirche-schwerte.de

Door: Redactie PI
Vertaling: Theresa Geissler
Bron: http://www.pi-news.net/2019/10/schwerte-nrw-muslima-haelt-am-reformationstag-kanzelrede/