Zwembaden alleen voor Moslims?

Door: Redactie PI-News.

SCHEIDING NAAR SEKSE EN RELIGIE

De Frankfurtse ondernemer Abdullah Zeran wil in het Main-metropool een zwembad bouwen voor alleen Moslims. Aldaar dient bij het zwemmen sekse-scheiding de norm zijn. Momenteel verzamelt hij voor dit project drie miloen Euro startkapitaal.

De 38-jarige Zeran motiveert zijn bouwplannen niet religieus, maar louter ondernemend: “Ik heb marktonderzoek gedaan en ik zeg: Een zwemmbad voor orthodoxe Moslims is een gat in de markt.” De achtergrond is vooral de naar zijn mening door miljoenen in Duitsland wonende moslims als onredelijke eis ervaren verplichting, om bij het schoolzwemmen de ontbrekende sekse-scheiding in Duitse zwembaden voor lief te moeten nemen.
“Islamitische ouders hebben een probleem, als de kinderen in de klas gezamenlijk zwemles hebben”, citeert de regionale krant “HNA” https://www.hna.de/welt/frankfurt-mann-will-schwimmbad-muslime-bauen-sorgt-aerger-zr-13230533.html de man met de islamitische ringbaard, die een handeltje in zeep drijft, maar officieel werkzaam is als concierge bij een Duitse Overheids-instelling.

Ook op een stuk bouwgrond heeft Abdullah Zeran reeds zijn oog laten vallen. Het ligt aan de Griessheimer Eichenstrasse in Frankfurt a. M.

De beoogde opdrachtgever ziet er uit als een typische Oosterling, maar beweert nadrukkelijk: “Ik ben Duitser. (…) Ik heb uitsluitend het Duitse paspoort. Ik ben Duits patriot, misschien wel patriottischer dan sommigen, die mij aanvallen.” Hij zou een probleem onder ogen hebben gezien, aan welks oplossing hij wil bijdragen.

Heins-Peter Meininger, voorzitter van de leraren-vakbond, geeft hem gelijk. “Spiegel Online” https://www.spiegel.de/lebenundlernen/schule/muslimische-schuelerinnen-pflicht-zum-schwimmunterricht-ist-rechtens-a-1129404.html citeert Meininger met de inschatting, dat er in Duitsland sprake zou zijn van “waarschijnlijk meer conflictgevallen, dan openlijk tot onderwerp worden gemaakt” in verband met het zwem-onderricht.

Want: Veel islamitische scholieren, met name meisjes, leren niet zwemmen. Hun ouders melden hen regelmatig ziek, om maar deelname aan de zwemlessen op school te vermijden. (mr)

Door: Redactie PI.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2019/11/schwimmbaeder-nur-fuer-muslime/

Een gedachte over “Zwembaden alleen voor Moslims?

Reacties zijn gesloten.