‘General Winter’ decimeert ‘Fridays For Future’

Door: Philolaos *)

Laatst was ik met mijn personeel in een Aziatisch restaurant. Tot de culinaire favorieten behoorde daar een gerecht met exotische vleesspecialiteiten zoals kangoeroe, krokodil, zebra en kamelenvlees, dat men daar naar wens voor zichzelf kon laten klaarmaken. Alle pogingen van het object van mijn liefde, om mij daarvoor enthousiast te maken, waren tevergeefs.

Onze lounge in de nabijheid van deze vleesgeworden exotica voorzag mij van inzichten en informaties, die alle cliché’s rond het onderwerp jeugd en Fridays For Future als een zeepbel uit elkaar deden spatten. Uitgerekend de Generatie-Greta propte zich, magistraal uitgedost, vol met vlees uit verre continenten met de flair resp. vraatlust van uit hun voegen barstende kerosine-fonteinen en over-dimensionale CO2- voetafdrukken. Het waren juist deze dreumesen, lummels en sukkels – die zich door Greta-met-de-zeiloren onbespied waanden – die zich als jonge leeuwenwelpen op de exotische vleesbergen stortten en tijdens geen ledig moment aan afkalvende ijsbergen en smeltende poolkappen dachten.

Terwijl de zogenaamd klimaatbewuste generatie-Greta alle goede voornemens aan haar laars lapte, speelde zich aan de tafel ernaast een, voor oerbraaf-oppassende burgers, leerzaam voorbeeld af betreffende het thema “andere landen – andere gewoontes”. Een twintiger met rasta- en landlopers-haar propte zich aldaar samen met een, zo te zien, vermoedelijk uit twee Cannabis-trutten bestaande harem zijn maag vol. Dat ze in het Engels zwatelden, was niet te negeren en vermoedelijk kwamen die gasten vanuit het MacDonalds-Continent naar Good Old Germany. Na het copieuze diner gingen de gourmands stil en onopvallend van tafel en lieten slechts halflege glazen en het gebruikte bestek als douvenir achter. Weliswaar stootte mijn Monalisa mij aan en fluisterde, dat ze helemaal niet betaald hadden, wat ik, stommeling, ongelofelijk genoeg helaas probeerde te sussen met de drogreden “die zullen hun rekening waarschijnlijk wel direct met de kellnerin vereffenen”. Pas toen de Aziatische bediening bij hun verlaten tafel kwam, en ontzet, als door de bliksem getroffen, terneergeslagen reageerde met “Die zijn ervandoor”, was mijn waarde-oordeel voor de toeristen en wanbetalers van Uncle Sam niet bepaald ter hoogte van het Vrijheidsbeeld.

De Fridays For Future- sukkels met hun pukkelige koppen en hun schreeuwerige leuzen vond ik in hun exponentiële puberale zelfoverschatting en hun bolwangigheid al helemaal vlokkerig en onzinnig, in het bijzonder, wanneer Luisa in haar rol van roodwangetje aanzet tot bijdehandheden.

Bij mezelf citeerde ik Wikimedia-rotsvast: “klimaat-noodtoestand (c) Hadi [CCo] “Marmor, stein und Eisen bricht, aber unsere Frucht- und Klima-Zwerge nicht!”. Nu, nu alles op z’n mooist is, klinkt uitgerekend de alles tenietdoende boodschap: https://rundertischdgf.wordpress.com/2019/11/20/fridaysforfuture-in-dingolfing-eingeschlafen/
Zijn de plaatselijke demonstranten tot inzicht gekomen over de zinloosheid van hun onderneming of is het buiten simpelweg te koud https://bayernistfrei.com/2018/03/23/zaehneklappern-bei-klimaschuetzern/?

De vrije val van de klimaatdemonstranten – en dat in het groene Baden-Württemberg! De Stuttgarter Zeitung bericht, dat er nu nog op vrijdag met nauwelijks 100 mensen in Stuttgart wordt gedemonstreerd https://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.fridays-for-future-in-stuttgart-weniger-schueler-kommen-zum-klimastreik.597d0be3-a0a5-47d2-987a-288951f22ee7.html. Eind september waren het er nog 20.000.

Als het ongezellig wordt zitten onze wereld-ondergangs-jongeren liever bij Moeders warme kachel.

Vadertje Vorst laat alrijd zijn tanden zien als men er het minst https://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.fridays-for-future-in-stuttgart-weniger-schueler-kommen-zum-klimastreik.597d0be3-a0a5-47d2-987a-288951f22ee7.html op rekent.

Wie het ergst beeft en bibbert heeft door hoest, verkoudheid, koorts https://bayernistfrei.com/2019/03/15/fridays-for-future-viel-laerm-um-nichts-wettergott-watscht-windmacher-jugend-ab/ het aureool van een klimaat-martelaar en optimale perspectieven voor een plaatsje op het helden-kerkhof van FFF.

Tja, Fridays For Future, to be – or not to bee or https://bayernistfrei.com/2019/05/17/winter-im-mai-das-klima-setzt-ein-zeichen-gegen-greta/ bibber for future?

Bronverwijzingen:

Winter im Mai. Das Klima setzt ein Zeichen gegen Greta

Fridays for future. Viel Lärm um nichts. Wettergott watscht Windmacher-Jugend ab

(Origineel: https://bayernistfrei.com/2019/11/20/general-winter-dezimiert-fridays-for-future/)

*) https://bayernistfrei.com/2018/06/16/nahles-bonsai/ “bayernistfrei” is een partnerblog von conservo waarmee wij een uitwisselings-overeenkomst van artikelen onderhouden.

Door: Philolaos.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/11/22/general-winter-dezimiert-fridays-for-future/