conservo-citaat van de dag over haat tegen de AfD

Door: Renate Sandvoss*)

“Hoe ver gaat de haat tegen de AfD eigenlijk nog?**)

Mensen, die met zekerheid nog nooit met AfD-politici hebben gesproken, en die van hun partijprogramma geen flauw benul hebben, weigeren in de functie van gastopvang-moeders de zorg op zich te nemen voor een 1-jarig kind, omdat de ouders van de baby sympathie voor de AfD hebben (zoals men denkt op te maken uit private Facebook-notities).

De dagelijkse haat in alle media tegen de enige oppositie-partij neemt steeds groteskere vormen aan.

De verkeerde mening? Verlies van de arbeidsplaats, pesterijen, bedreiging van de kinderen, brandende auto’s of fysieke aanvallen als gevolg zijn schering en inslag. Hoe groot moet de angst voor machtsverlies en het verlies van de overvolle vreetbak wel niet zijn! En dat alles onder voortdurende verzekering, dat wij in een geweldige democratie leven (die zij bedreigd zien door de slechte AfD). Haat en ophitsing komen uitsluitend van één kant: Die van de SPD, CDU, FDP, Groenen en de Linksen.”

*) Renate Gerlach (vroeger: Sandvoss) is schrijfster bij Journalstenwatch. Haar bijdragen verschijnen ook op conservo.

**) Het bovenstaande citaat is een reactie op het focus-artikel: “Omdat zijn ouders AfD-aanhangers zijn: Gastopvang-moeders weigeren dreumes” : https://www.focus.de/politik/deutschland/in-brandenburg-weil-seine-eltern-afd-anhaenger-sind-tagesmuetter-lehnen-kleinkind-ab_id_11384333.html?fbc=fb-shares&fbclid=IwAR0CZ90H5tRv4Enc2ocD_ZA3z8c3WOuNmAErOXlnGKoix6boG4D5g0xizeU

Door: Renate Sandvoss.
Vertaling: Theresa Geisler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/11/25/conservo-zitat-des-tages-zum-hass-gegen-die-afd/