Manifestatie universiteit afgelast: Fridays for Future knijpt ‘m

Door: Redactie PI-News.

“KLIMAAT VERANDERING & GENDER”- BEATRIX VON STORCH WILDE MEE-DISCUSSIËREN

De Duitse afgevaardigde voor de AfD Beatrix von Storch is er in geslaagd om met een nieuwsbericht op Twitter de afgelasting van een manifestatie van Fridays for Future https://www.bz-berlin.de/media/public-climate-days-an-der-fu-berlin aan de Vrije Universiteit Berlijn tot stand te brengen. Von Storch had aangekondigd, te willen mee-discuteren. Het zou gaan over “klimaatverandering & Gender”, en dat beloofde onderhoudend te worden: “Ik brand van nieuwsgierigheid, wat klimaatverandering met sekse-verhoudingen te maken heeft en of vrouwen en mannen op verschillende manieren door de gevolgen worden getroffen”, deelde de 48-jarige vrouwelijke parlementariër mee.

De organisatoren eisten vervolgens van de universiteitsleiding een huisverbod voor von Storch. Nadat dit zogeheten “duidelijke teken tegen rechtse ophitsing” door de beheerders van het huisrecht niet werd gehonoreerd, kondigden ze handtastelijke maatregelen tegen de parlementaire afgevaardigde aan. Daarom werd de manifestatie door de universiteit afgelast.

Hierop eiste von Storch, dat de Duitse universiteiten “wederom een oord van vrijheid van speech en van controverse strijd om de juiste positie worden” en niet langer, zoals momenteel, “een toevluchtsoord voor links-extremisme op kosten van de belastingbetaler”.

Duidelijker dan met deze reactie had Fridays for Future de inhoudelijke zwakte van haar eigen positie niet kunnen bewijzen: Het gaat het initiatief klaarblijkelijk niet om debatten, die bij een democratische cultuur horen, maar on de kritiekloze bevestiging van de eigen overtuigingen. (mr)

Door: Redactie PI-News.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2019/11/uni-veranstaltung-abgesagt-fridays-for-future-kneift/