Steekpartij in winkelstraat van Den Haag

Door: Johannes Daniels

“BLACK FRIDAY” IN EUROPA

“Fridays for Future”- Twee andere “individuele voorvallen” in Europa op de dag van het uitroepen van de “klimaat-noodtoestand” door de EU. Een absoluut “zwarte” vrijdag voor het continent. De ‘black Friday” moest een heel bijzondere dag worden voor koopjesjagers – het werd het hoe dan ook voor de desbetreffende messenstekers.

Een tot nu toe onbekende dader stak in de in kerstsfeer uitgedoste Grote Marktstraat van Den Haag met een mes in op voorbijgangers en verwondde daarbij drie mensen https://www.welt.de/politik/ausland/article203937834/Den-Haag-Drei-verletzte-Minderjaehrige-bei-Stichwaffenangriff.html. In de Shopping-Mijl in hartje Den Haag brak na de aanvallen paniek uit. De politie zoekt momenteel naar een man in de leeftijd van halverwege de 40 tot 50 jaar en heeft hem beschreven als Noord-Afrikaan met zwart krullend haar in een zwart trainigspak. Later werd deze beschrijving van de dader weer gewist, waarschijnlijk om redenen betreffende de anti-duscriminatie. De Duitse media berichten amper over het zoveelste “voorval” van vrijdag.

In de intermationaal bekende winkel-hoofdstraat waren vanwege “Black Friday” veel mensen op de been. De aanval vond plaats tegen 19.45 u., direct voor het drukbezochte winkelcentrum Hudson’s Bay. Het complex en de straten in het centrum werden grootscheeps afgezet, aangezien vanwege de “voorvallen” in Londen werd gevreesd voor meer aanslagen door islamitische terroristen. De Grote Marktstraat ligt in de buurt van het Nederlandse parlement en van ralloze internationale organisaties, die in den Haag zijn gevestigd, bijvoorbeeld het Internationaal Gerechtshof.

Messentrekker voortvluchtig – mogelijk een vage bekende van de politie

Naar de “voortvluchtige aanvaller” wordt gezocht, deelde de Nederlandse politie vrijdagavond mee. De achtergronden van de daad zijn tot nu toe niet duidelijk. Volgens een bericht van het Nederlandse persbureau ANP werd er natuurlijk niet uitgegaan van een “terroristisch motief”, de hollandse autoriteiten bevestigden dit niet.

“Wij houden momenteel met alles rekening”, zei een politie-woordvoerster met het oog op het mogelijke motief. Er zouden “omvangrijke onderzoekingen” in gang gezet zijn, voegde ze er aan toe. Vanwege de “complexiteit van de zaak” zal dit echter enige tijd gaan duren. “Wij zoeken nog steeds naar de dader”, verlaarde de woordvoerster. De politie publiceerde vrijdagavond vervolgens een treffende beschrijving van de dader, trok deze echter zaterdagnacht weer in.

De krant “De Telegraaf” berichtte, zich beroepend op verdere getuigen-verklaringen, dat de slachtoffers toevallig zijn gekozen. Op video’s is te zien, hoe er in de drukke winkelstraat onder de voorbijgangers grote paniek uitbrak.
Politie-helikopters doorkruisten het centrum van Den Haag, talloze ingezette krachten waren ter plaatse. Het internationaal georiënteerde Den Haag is steeds weer het toneel van brute steekpartijen op voorbijgangers en onschuldigen, zoals reeds in mei 2018 https://youtu.be/oOjlZxKNaKs.

Altijd weer op vrijdag – veroordeelde terrorist voorwaardelijk in vrijheid

Enkele uren voor de steekpartijen in Den Haag had een met mes gewapende aanvaller in Londen twee voorbijgangers gedood en verschillende andere verwond. Hierop werd de dader door de politie neergeschoten. De Britse politie kwalificeerde het voorval hoe dan ook als terreurdaad.

Bij de dader in Londen gaat het om een veroordeelde 28-jarige terrorist, die een jaar geleden vroegtijdig uit de gevangenis werd ontslagen: De dader onderhield daarnaast talloze contacten met islamitische terreurgroepen. Usman Kahn werd in 2012 veroordeeld wegens terroristische misdrijven en in december 2018 voorwaardelijk vrijgelaten. De voorwaardelijke vrijlating verliep in het geval van Usman Kahn sub-optimaal,ondanks een positive sociale prognose van de autoriteiten.

Waarom op vrijdag? Waarom kerstmarkten en winkelstraten in kerstsfeer in het centrum van de grote steden, zoals op de Berlijnse Breitscheidplatz? Een bepaald verband zou misschien hierin kunnen bestaan, dat juist dit knus-vreedzame seizoen voor geïmporteerde “mannen” uit archaïsche culturen een religieus-emotionele uitdaging betekent, waartegen ze niet bestand zijn. Opgetuigde straten, christelijke kerstliederen en vrolijke mensen, die er hun plezier aan beleven, hun met hard werken verdiende geld uit te geven aan kerst-inkopen. Dat wordt ze dan eenvoudigweg te veel – de “individuele gevallen” verzamelen zich in het “Historisch eenmalige experiment” van de internationale relocation-politiek ter duurzame beschadiging van de bevolking. Voorwaar, Fridays for Future.

Een zwarte vrijdag voor Europa!

Door: Johannes Daniels.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2019/11/messer-attacke-in-einkaufsstrasse-von-den-haag/