Berlijn: Gewelddadigheden tegen homo- en transseksuelen opnieuw sterk toegenomen

Door: David Berger.

Vandaag heeft de Berlijnse politie-presidente de actuele misdaad-statistiek van homofobe- en transfobe overvallen in 2019 gepresenteerd. Hierbij is een zorgwekkende stijging zichtbaar van 184 (in 2018) naar 261 zaken (2019). Met betrekking tot de daders schijnen er verder geen aanwijzingen te zijn, die deze ontwikkeling zouden kunnen stoppen.

Vandaag werd de Turkse Bond in Berlijn-Brandenburg (TBB) gedecoreerd met de Prijs voor Respect 2019. De toekenning van het “Verbond tegen homofobie” werd door politie-presidente Barbara Slowik en de Hoofdofficier van Justitie Margarete Koppers uitgereikt in Scandic Berlin aan de Potsdamer Platz. Geopend werd de manifestatie door Dr. Dirk Behrendt.

Als reden voor de toekenning werd o. a. genoemd dat “aan het hoofdkwartier van de Turkse Bond in Berlijn-Brandenburg 365 dagen de regenboogvlag wappert”.

Homo- en transfobe overvallen toegnomen van 184 naar 261 gevallen

In het kader van de prijsuitreiking presenteerde de Berlijnse politie-presidente, Dt. Barbara Slowik, de actuele criminaliteitsstatistiek van homofobe-en transfobe overvallen in 2019. Op het gebied van haat-criminaliteit tegen de seksuele oriëntering, respectievelijk de geslachtelijke identiteit werden voor Berlijn gedurende de eerste drie kwartalen van 2019 bij elkaar 261 gevallen ( 2018: 184) door de politie vastgelegd.

De plaatsen van de misdaden lagen hierbij over het algemeen in de districten Centrum, Tempelhof-Schöneberg, Friedrichshain-Kreuzberg en Neukölln. De voorlichtingsquote van de aangegeven daden ligt momenteel bij de 38% (2018: 47%). Daarenboven bracht Hoofdofficier van Justitie Margarete Koppers het werk van de contactpersonen voor LSBTI bij Justitie Berlijn ter sprake.” Tot zover fragmenten van een persmededeling van de LSVD.

En wat valt er te zeggen over de daders, om zinvol preventief werk te kunnen verrichten?

Informaties over de culturele en religieuze achtergrond van de daders, die zinvol preventief werk mogelijk zouden maken zoekt men tevergeefs. Al enige jaren geleden is daarvoor een verzoek ingediend bij de verantwoordelijke Justitie, die evenwel ontwijkend werd beantwoord.
Van getroffen trans- en homoseksuele slachtoffers in Berlijn krijgt PP echter steeds weer het bericht, dat men bij de hulpposten hierover van de slachtoffers helemaal geen preciezere inlichtingen wil horen, zodra het gaat om daders met een vermoedelijke (islamitische) migratie-achtergrond.

Maar ook de buitengewoon getroffen stadsdelen spreken voor zichzelf: Terwijl Schöneberg geldt als het klassieke homo-kwartier, gelden Friedrichshain-Kreuzberg en Neukölln als – politiek-correct uitgedrukt – multiculturele stadsdelen van Berlijn.

“Het is een schande! Als men eindelijk eens openlijk voor het probleem zou willen uitkomen, zou het veel helpen, eindelijk eens duidelijke taal te spreken zonder politieke correctheid en niet aldoor alleen maar algemeen te zwatelen over “polarisering van de samenleving”.”

In het reactie-deel van de RBB https://www.rbb24.de/politik/beitrag/2019/12/uebergriffe-homosexuelle-transsexuelle-berlin-statistik-polizei.html heet het daarover dan ook: “Dat zijn deprimerende nieuwsberichten. De getallen zijn er, de redenen worden niet benoemd of bediscussieerd. Oorverdovende stilte. En zo sukkelen we maar verder, zonder dat er iets ten goede zou kunnen veranderen.”

En een andere reageerder schrijft: “Het is een schande! Als men eindelijk eens openlijk voor het probleem zou willen uitkomen, zou het veel helpen, eindelijk eens duidelijke taal te spreken zonder politieke correctheid en niet aldoor alleen maar algemeen te zwatelen over “polarisering van de samenleving”. De concentratie op bepaalde luttele stadsdelen is schrikbarend. Wie zijn die daders eigenlijk precies? De getroffen Stadsdelen hebben allemaal één ding gemeen: Een combinatie van een hoger aantal migranten, een hogere centrificatie en meer toerisme dan de andere districten. Men zou daar dus juist MINDER aanvallen verwachten. Maar zo is het niet. Waarom niet?”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/12/02/berlin-gewalttaten-gegen-homo-und-transsexuelle-erneut-stark-angestiegen/