Augsburg: “Groep jonge mannen” ranselt echtgenoot dood voor de ogen van zijn vrouw

Door: David Berger.

Het bezoek aan de kerstmarkt van Augsburg resulteerde vrijdagavond voor twee echtparen een dramatisch einde. Twee echtparen werden – toen ze de markt verlieten – door een zevenkoppige groep “jonge mannen” bruut aangevallen. Hierbij werd één man voor de ogen van zijn vrouw zó afgeranseld, dat hij kort daarop overleed.

Op vrijdagavond tegen 22.40 u. kwam het op de Augsburgse Königsplatz tot een confrontatie met verstrekkende gevolgen, waarbij een 49-jarige man uit de omgeving van Augsburg werd gedood.
Twee bevriende echtparen liepen na het bezoek aan de Augsburgse kerstmarkt richting Königsplatz, waar ze vervolgens een zevenkoppige groep jonge mannen tegen het lijf liepen en met hen in een ruzie verzeild raakten.

Ernstige verwondingen in gezicht

Een man uit deze groep sloeg de 49-jarige tegen het hoofd, waarop deze neerstortte en tegen de grond sloeg. Ook de 50-jarige begeleider van de 49-jarige werd door minstens één man uit de groep daders geslagen en daarbij ernstig in het gezicht verwond. De twee echtgenotes werden volgens de eerste getuigenissen niet aangevallen en bleven ongedeerd.

Direct daarop vluchtte de groep daders richting Bahnhofstrasse. Politie-agenten verleenden de op de grond liggende slachtoffers onmiddellijk eerste hulp tot de EHBO-arts arriveerde. Ondanks per omgaande genomen re-animerende maatregelen stierf de 49-jarige tegen 22.30 u. voortijdig in de ambulance.

Op zoek naar daders zonder nadere gegevens over hen

Bij het dodelijke slachtoffer gaat het om een lid van de professionele brandweer Augsburg.

De plaats van het misdrijf op de Königsplatz werd afgezet, de onderzoekingen zijn in volle gang. De politie zoekt momenteel naar de daders. Preciezere gegevens over hen werden echter niet gepubliceerd. En dat terwijl er op de plaats delict bewakingscamera’s waren, die beelden van de daders opgenomen zouden moeten hebben, op welke basis men zeer nauwkeurige nasporings-oproepen zou kunnen doen.

De burgemeester van Augsburg heeft zich ontzet getoond over de daad: “Mijn hart is vervuld van droefenis. Augsburg is het toneel geworden van een daad van geweld met verstrekkende gevolgen. Midden onder ons, op de Königsplatz, heeft een 49-jarige man na een handtastelijke onenigheid de dood gevonden, zijn vriend raakte zwaargewond. De gewelddadigheid is verbijsterend en maakt machteloos. Ons aller medegevoel is voor de nabestaanden van de gestorvene, zijn vrienden en collega’s in de stad Augsburg, in het bijzonder zijn mannelijke en vrouwelike kameraden bij de professionele brandweer. Ik bedank allen, die thans een solidaire houding aannemen en zich aan de zijde scharen van geweldloosheid en van onze waarden.”

Waarom niet?

Daaronder heeft een burger van Augsburg gereageerd: “Klaarblijkelijk is er dus een “groep jonge mannen”, die gisteren iemand hebben gedood en nog steeds vrijj rondlopen – er zijn minstens drie getuigen (de vrouwen en de gewonde man) en zelfs video-opnames, maaarrrr er is geen signalement van de daders, nu vraag ik me dus af – waarom niet?

Worden de moordenaars als zo gevaarlijk beschouwd, dat men de bevolking zegt, hoe ze er uitgezien hebben, welke kleren ze droegen of iets dergelijks?

De verdenking dringt zich hier onweerstaanbaar op, dat men hier nog iets anders wenst achter te houden…

De rechtsstaat toont zich hier weer eens van haar beste kant.

En dan verbazen jullie je er nog over, dat rechts zich hier graag meester van maakt… Dat is een faillietverklaring – waanzin… .

Mijn deelneming aan de echtgenote, aan de familie, de vrienden en de kameraden – verschrikkelijk.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/12/08/augsburg-gruppe-junger-maenner-pruegelt-ehemann-vor-den-augen-seiner-frau-tot/