Donald Trump: Greta Thunberg uitroepen tot”persoon van het jaar” belachelijk

Door: David Berger

Door het gerenommeerde Amerikaanse magazine “Time” werd Greta Thunberg gisteren uitgeroepen tot “persoon van het jaar”. De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat alleen maar belachelijk.

“Ronduit belachelijk. Greta dient te werken aan haar woedebeheersings-probleem en daarna met een vriend een goede oude film gaan bekijken! Ontspannen, Greta, ontspannen!”, aldus Donald Trump vandaag op zijn twitter-site over de onderscheiding.

Curie-kardinaal Peter Turkson “verklaart Greta heilig”

Geheel ander ziet de Paus Franciscus- na staande Curie-kardinaal Peter Turkson het. Voor hem is de klimaat-activiste een “grote getuige der kerkleer over het milieu”. Omdat het de aandacht vestigt op de afhankelijkheid der mens van de natuur. Haar denkwijze zou beantwoorden aan het katholieke concept van een “integrale ecologie”. Aldus de kardinaal vandaagtegenover journalisten in het Vaticaan. ( https://www.domradio.de/themen/sch%C3%B6pfung/2019-12-12/kardinal-turkson-sieht-greta-thunberg-auf-der-linie-der-katholischen-lehre)

Daar klinkt vervolgens weer – net als bij de vergelijking van Franciscus met Salvini – de vraag op: Wie is er hier in werkelijkheid meer katholiek: De kardinaal of Trump?

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/12/12/donald-trump-greta-thunbergs-ehrung-als-persoenlichkeit-des-jahres-laecherlich/