Berlijn: Politie ontruimt Kerstmarkt aan Breitscheidplatz

Door: David Berger.

“Op dit moment zijn onze collega’s aanwezig op de Kerstmarkt aan de Breitscheidplatz om deze te ontruimen, teneinde aanwijzingen voor een mogelijk verdacht voorwerp na te gaan,” twitterde de politie gisteravond.

Kort daarvoor had de politie twee mannen aangehouden, die de Kerstmarkt op verdachte manier hadden ontvlucht. Bij controle van de personalia dacht men, te kunnen vaststellen, dat naar één van beide mannen werd gezocht. In de media deed het bericht de ronde, dat het bij beide mannen gaat om een uit NRW afkomstige Syriër en om een landgenoot waartegen een internationaal arrestatiebevel is uitgevaardigd.

Markt en kerk onmiddellijk ontruimd

Onmiddellijk werden de Breitscheidplatz en de Kaiser-Wilhelm-Gedächniskirche door de politie ontruimd, het treinverkeer op Bahnhof Zoo stilgelegd, en ging men op zoek naar verdachte voorwerpen. Evenwel zonder succes. Kort daarna bleek tevens, dat er bij het verifiëren van de namen van de twee gecontroleerde mannen een vergissing was gemaakt.

Na een goede twee uur werd vervolgens op de Breitscheidplatz het signaal “Alles veilig” gegeven: “Het onderzoek ter plekke leverde vervolgens een opsporingsnotering op,die bij nader inzien niet werd bevestigd. Op grond van de situatie en de aangenomen opsporingsnotering hebben onze collega’s de Kerstmarkt uit voorzorg ontruimd,” – aldus de politie.

In het veiligste Duitsland aller tijden?

De Kerstmarkt bleef echter gesloten en ook het in de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche afgebroken traditionele Kerstoratorium van het Bachkoor werd niet voortgezet. Met het oog op het feit, dat wij in het veiligste Duitsland aller tijden leven een beetje erg veel opschudding vanwege twee haastig weglopende Syriërs, beste autoriteiten!

Michael van Laack hierover: “Menig bezoeker zal gisteren op de Breitscheidplatz in Berlijn een déjà vu hebben beleefd. Vooral diegenen, die er enkele jaren geleden bij waren, toen de door de Duitse onderzoeksautoriteiten en -diensten onvergeeflijk veronachtzaamde Tunesiër Amri op de mensenmassa inraasde. Gisteren waren wij aldaar getuige van – Godzijdank – een vals alarm.”

Deze gebeurtenis laat ons hoe dan ook zien, dat betonblokken slechts een schijnbaar gevoel van veiligheid geven en dat er op elk moment in ons land een nieuw bloedbad kan worden aangericht. Hetzij op een kerstmarkt, in een warenhuis, een kerk, een synagoge, bij een rockconcert (in theorie zelfs bij één tegen Rechts, want voor radicale Moslims is de ideologische bron van de “Satansmuziek der Kruisridders” irrelevant)…

De “gevoelde veiligheid” zal in Duitsland nooit meer terug veranderen in een werkelijk en gerechtvaardigd gevoel van veilgheid, zoals het een kleine decade geleden nog door bijna ele burger gevoeld werd, zolang de door een oorlogsbedrijver, moordenaar en kinderverkrachter gestichte religie tot Duitsland behoort en wij diegenen volgen, die grenzen voor onbeschermbaar, de migratie-overeenkomst voor een zegen voor de mensheid, en arbeidsmigratie vanuit Afrika en Azië met het oog op onze economie voor belangrijk om te overleven houden.

GRENZEN ZIJN NIET ONBESCHERMBAAR, ZE ZIJN ONSCHATBAAR! Onschatbaar belangrijk voor de vreedzame coëxistentie van de vele gemeenschappen overal op onze wereld!

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/12/22/berlin-polizei-raeumt-weihnachtsmarkt-am-breitscheidplatz/