Boris Johnson wijst in kerstboodschap op het noodlot van de vervolgde christenen

Door: David Berger.

Zoals de Britse media melden zal de Britse minister-president in zijn kersttoespraak de gelegenheid te baat nemen om zijn medegevoel voor de christenen “die over de hele wereld worden vervolgd” tot uitdrukking te brengen.

Hierbij zal Boris Johnson tevens zijn belofte geven, om hun vrijheid van religie te “verdedigen”. En
wel met zeer concrete politieke interventies in die landen, waarin sprake is van een duidelijke christenvervolging.

“Ik verklaar mijzelf solidair en beloof, dat ik alles zal doen om de vervolgde christenen te helpen”

De “Telegraph” citeert uit de toespraak: “Juist nu wil ik, dat wij de christnen over de hele wereld gedenken, die blootstaan aan vervolging. Zij moeten het kerstfeest privé, in het geheim, misschien zelfs in een gevangeniscel vieren. Als minister-president wil ik daar verandering in brengen. Wij staan de christenen overal solidair terzijde en verdedigen hun recht, om hun geloof te praktiseren.”

In de Engelstalige wereld zijn gedurende het nu aflopende jaar talloze studies gepubliceerd, die spreken van een catastrofale toename van de christenvervolging overal ter wereld. Reeds in 2018 noteerde een studie van het Pew Research Centre, dat in de loop van 2016 in 144 landen christenen werden vervolgd. De studie toont aan, dat het christendom de meest vervolgde religie wereldwijd is.

Johnson, die de feestdagen met zijn partner en met hun hond doorbrengt, wenste bovendien, dat de Britten niet vanwege de Brexit aan de feesttafels ruzie krijgen en in onvrede raken: “Mensen, ik hoop, dat jullie van de laatste paar dagen genieten”, zei hij, en voegde er aan toe: “Proberen jullie niet te veel ruzie te krijgen met je schoonouders of met iemand anders.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/12/24/boris-johnson-weist-in-weihnachtsbotschaft-auf-not-der-verfolgten-christen-hin/