Haat tegen Trump strekt zich uit tot terreurbestrijding: Baas van de “Linksen” jammert over luchtaanval op Soleimani

Door: Redactie JouWatch

Bagdad/Berlijn – De reacties van de Duitse politiek op de doelgerichte liquidatie van de Iraanse generaal Qassem Soleimani door de VS maken weer eens duidelijk: De pathologische Trump-haat van de politiek-toonaangevende linksen daat inmiddels zo ver, dat ze zelfs het lot van bloeddorstige terroristen, Israel-haters en massamoordenaars betreuren.

De reactie van Bernd Riexinger liet vanmorgen vroeg niet lang op zich wachten: De baas van de Linksen, in wiens partij het gebruikelijke anti-Amerikanisme en als “Israël-kritiek” vermomd antisemitisme stevig verankerd zijn, veroordeelde de doelgerichte Amerikaanse luchtaanval tegen Soleimani uitermate scherp. De liquidering zou een “gevaarlijke en onverantwoordelijke daad”van President Donald Trump geweest zijn, verklaarde Riexinger volgens “dts” tegenover het nieuwsberichtenportaal T-Online. Trump zou “het conflict verder opstoken”, daarnaast zou hij “een uitslaande brand in het Nabije- en Midden-Oosten” riskeren. Alsof die er niet allang al zou zijn.

Wat Riexinger hier celebreert, is de typische linkse dubbele standaard tegenover de buitenlandse politiek van de VS, die men ook aantreft bij de burgerlijke gevestigde partijen: Toen Obama Osama Bin Laden liet uitschakelen in een doelbewust dodingscommando, feliciteerde de Duitse regering hem, Links was in extase over de geringe verliezen, waarmee de grondlegger van de 9/11 aanslagen werd uitgeschakeld – zonder dat daarbij, anders dan bij Obama’s Rambo-voorganger George W. Bush – hele oorlogen moesten worden beslecht. Dezelfde chirurchische precisie – een zekere politieke schadevermindering – speelt daarentegen bij de beoordeling van Trumps manier van doen natuurlijk geen rol.

Linksen zijn in het Binnenland pro-islamisme – dus ook in het buitenland

Duitsland, dat zichzelf buiten de eigenlijke wereldlijke conflicthaarden houdt en en zich liever bepaalt tot het arrogante moraliseren, denkt Trump nu verwijten te kunnen maken over een destabilisering van re regio – hoewel het niet Trump was, die de betreffende escalatie veroorzaakte, maar Iran. Zoals in Libanon en aan de grens met Israël, had hij ook elder in de gedaante van de door Soleimani geleide Al-Quods-brigades wereldwijd leed, dood en terreur verbreid.
Clemens Wergin verklaart vandaag in de “Welt”, dat Soleimans troepen niet slechts een buitenlandse arm van de revolutionaire Garde waren, maar gedurende de afgelopen decennia bovendien verantwoordelijk zijn voor globale aanslagen op burgers, ook in Europa. Ook in Irak liepen de door Iran gestuurde Hezbollah-Eenheden voorop tegen Amerikaanse troepen, wat aan honderden burgers het leven kostte.

De definitieve aanleiding om toe te slaan hadden vervolgens de door Iran geprovoceerde onlusten en aanvallen tegen de Irakese VS-ambassade geboden: Sinds de bezetting van de ambassade in Theran van 1979/80 is het voor iedere president een nationaal trauma, als een vertegenwoordiging in het Buitenland door radicalen wordt bestormd. Dat Trump deze keer niet lang aarzelde kan worden geïnterpreteerd als realistisch-politieke terugkeer naar het gezonde verstand, die hem met zijn onverantwoordelijk terugtrekken uit Noord-Syrië tijdelijk verlaten scheen te hebben.

Geen wonder, dat notoire tegenstanders van de VS in Duitsland dit anders beoordelen: Zij verontschuldigen- en zijn binnenslands reeds solidair met Islamisten, waar de gelegenheid zich ook maar voordoet – dus waarom ook niet met met islamistische Mullah- terroristen in het buitenland? Nu moet, aldus Riexinger, “er alles aan worden gedaan”, om een “verdere escalatie te vermijden'”. Uitgerekend de Duitse regering moet het in orde brengen: Deze “heeft nu tot taak, deze daad het scherpst te veroordelen en de Trump-administratie elke verdere ondersteuning te weigeren”. Daarvan dromen de Linksen al sinds de val van de Muur: Definitief de – reeds door Merkel bespoedigde – wig tussen de VS en Duitsland door te slaan en aldus de NAVO- verbinding van het Westen finaal af te kappen.

En zoiets is dan waarschijnlijk dus de toekomstige coalitiepartner van de CDU… (DM)

Door: JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2020/01/03/trump-hass-terrorbekaempfung/