FFF-klimaatkids totaal uitgeput van het spijbelen

DEMO-WINTERPAUZE VANWEGE “EXTREEM ZWARE BELASTING”

Door: REALSATIRE

Gisteren was het vrijdag. Daags daarna bestudeer ik bij het ontbijt de plaatselijke entertainment-pers, waarin volontairs zich sinds maanden in het zaterdagnummer en met niet-aflatende ijver hun wilde haren mogen verliezen bij de berichtgeving over demonstrerende kinderen, die het onderwijs verzuimen vanwege de klimaatcrisis en ons, oude krantenlezers in paniek willen doen raken.

Evenwel heeft vandaag, ongewoon genoeg, geen regel het over de jonge strijders tegen CO2-uitstoot en fijnstof, hoewel die toch juist sinds Kerstmis over de wijk van de rijke openhaard-bezitters dwarrelt en allen aan de naderende wereldondergang laat snuffelen.

Wat is er aan de hand? Heeft de plaatselijke FFF-fanclub afgelopen vrijdag Greta een bezoek gebracht voor haar 17de verjaardag, waardoor ze demo-verhinderd was? Of heeft het klimaat verrassenderwijs een pauze ingelast, in welke er niets te demonstreren valt? Kan niet, want in dat geval zou de FFF-minded locale pers zeker geen CO2 hebben geschuwd en een speciale correspondent naar Stockholm hebben gestuurd. Met het vliegtuig is dat tenslotte slechts een kippeneindje heen en terug.

Van voor- naar achter bladeren, alles nazoeken helpt niets: Er staat deze keer werkelijk geen stom woord over de locale FFF-activiteiten in de krant: Geen kids, met in de tekenles geschilderde aanplakbiljetten, geen vroegwijze achtjarige Einsteins, die gefascineerd knikkende verslaggevers wetenschappelijke inzichten in het notitieblok dicteren. Natuurlijk ook geen aanwijzing over ouwe door WDR geadelde milieuzwijnen, resp. Nazi-zwijnen, die zich anders onder het jonge FFF-volk mengen.

Ik heb vervolgens “FFF Hannover https://fridaysforfuture-hannover.de/ ” gegoogled. De site, die daaruit voortkwam verraste mij lichtelijk. Er stond:

“Wij houden van 16. 12. 19 – 05. 01. 2020 winterpauze. Onze volgende demo vindt plaats op 17.01.2020 plaats.”

Mijn vrouw herinnerde zich, dat voor de scholieren in Nedersaksen dit keer de actuele kerstvakantie begint op 20. 12. 2019 (een demo-vrijdag) en dat ze weer terug worden verwacht op 7. januari 2020. Als door een wonder schijnt aldus het Hannoverse klimaat tijdens de Nedersaksische schoolvakantie pauze te houden. Logisch, dat in deze tijd niet hoeft te worden gedemonstreerd, omdat dan immers de wereld niet ten onder kan gaan
Ik denk zomaar, dat de kids in plaats daarvan met Papa’s SUV naar de Harz kunnen rijden om te gaan langlaufen, misschien met de stoomtrein geheel zonder inspanning de hoogste bergtop beklimmen, waarbij ijverig kolen worden verstookt en schilderachtige wolken fijnstof het winterse landschap ingeblazen worden. Of nog beter: Naar Mallorca of naar het zonnige San Francisco jetten en aldaar misschien wel weer de groene Katharina Schulze uit Beieren kunnen gadeslaan bij het ijs-verorberen met plastic lepeltje https://www.stern.de/politik/deutschland/katharina-schulze–gruenen-politikerin-isst-im-urlaub-eis-mit-plastikloeffel—shitstorm-im-netz-8516056.html.

Ik heb vervolgens verder geklikt op “meer vernemen” en vastgesteld, dat het in werkelijkheid de “extreem zware belasting” van het spijbelen in de achterliggende maanden was, die de FFF-kids heeft genoopt om nu eens een “bewuste pauze” https://fridaysforfuture-hannover.de/2019/12/14/wipa/ in te lassen. Weliswaar houdt de klimaatcrisis geen vakantie, zo heet het, maar men moet nu “energie opladen”, teneinde na de vakantie weer “van zich te laten horen”.

Gunnen wij FFF-Hannover en alle andere FFF-pauzeerders in Duitsland de verkwikkende pauze bij het spijbelen. Verzoenend klinkt het, dat Iedereen door FFF-Hannover in 2020 “wordt uitgenodigd, om samen met ons luidkeels in te staan voor de klimaatbescherming”. Dat kan alleen maar betekenen: Ook alle ouwe milieu- en Nazi-zwijnen zijn welkom, zoals Oma’s en Opa’s, voor wie men kort geleden nog vooraf een sociaal goed-verteervaar levenseinde heeft bepaald. Bijna ergens nog geruststellend voor ons, oudere mensen, want tot de volgende FFF-demo na de vakantie gaat in elk geval nog iedere dag de zon op.

Door: REALSATIRE.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2020/01/fff-klimakids-vom-schule-schwaenzen-total-erschoepft/