CDU-basis houdt islamitische burgemeester-kandidaat tegen

OF DEZE BESLISSING OOK PERMANENT IS?

Door: Eugen Prinz.

Het is niet nodig, profeet te zijn, om te kunnen voorspellen, dat de plaatselijke CSU-vakorganisatie van de Schwabische bestuurlijke gemeenschap Wallerstein in de komende dagen over de hele Bondsrepubliek de krantenkoppen zal halen.

Georg Kling, de plaatselijke partijvoorzitter, wilde de 44-jarige Sener Sahin https://www.augsburger-allgemeine.de/img/noerdlingen/crop56272956/9069561496-cv16_9-w940/Copy-20of-20Sahin-Sener3.jpg, een ondernemer met Duits paspoort en Turkse roots, bei de gemeenteverkiezingen op 15 maart in de strijd gooien als kandidaat voor het burgemeesterschap https://www.stuttgarter-nachrichten.de/inhalt.im-schwaebischen-wallerstein-muslimischer-kandidat-zieht-csu-bewerbung-um-buergermeisteramt-zurueck.d7bbe4cd-1942-41ca-bdac-c29f3d4c04d0.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0hZ1esYUVbIFWHMCHlyZliOm2bebIDLKHmkBohROfld2v-AkFDHhnBYPk#Echobox=1578164608. Donderdag a. s. zou hij door de vakorganisatie van de CSU genomineerd worden. Sahin is getrouwd met een uit een christelijke familie afkomstige vrouw en heeft twee kinderen, een jongen en een meisje. Of die twee gedoopt zijn, of worden opgevoed in het islamitische geloof, is niet bekend. De plaatselijke CSU-voorzitter deelde op de vraag van PI-NEWS evenwel mee, dat de kinderen samen met hun moeder naar de kerk zouden gaan. Eveneens werd bekend, dat Sahin een dag van de Open Moskee heeft ingevoerd.

De eigenaar van een machinehandel had ingestemd met de kandidatuur, nu ontbrak nog slechts de toestemming van de CSU-vakorganisatie. Maar inplaats daarvan kwamen er heftige protesten van de basis tegen de kandidatuur. Een Moslim en de Christelijk-Sociale Unie gaan niet samen, zo meenden enkele partijleden en hier hadden zij blijkbaar de meerderheid aan hun zijde.

De plaatselijke voorzitter Kling is zwaar teleurgesteld. Hij laat weten, dat er sinds het bekendmaken van het voorstel in December in delen van de vakorganisatie scher tegen de kandidaatstelling werd geageerd. Enkele CSU-kandidaten voor de gemeenteraad hadden zelfs gedreigd, zich terug te trekken, ingeval Sahin kandidaat zou worden gesteld.

Sahin gaf toe aan de druk van de basis

De rotesten vanuit de eigen gelederen werden tenslotte zo massief, dat Sahin uit eigen beweging afstand heeft gedaan van zijn kandidaatsstelling voor de burgemeesterspost, zoals hij gisteren desgevraagd bevestigde:

“Ik heb van het begin af aan gezegd: Als de leden niet achter mij staan, dan doe ik het niet”

Hij wenst niet, dat de plaatselijke vakorganisatie er kapot aan gaat, aldus Sahin verder. Plaatselijk CSU-voorzitter Georg Kling zei over de mislukte kandidatuur:

“Wij zijn van het dorp en wij zijn nog niet zo ver”

Een andere burgemeesterskandidaat zal de CSU-vakorganisatie Wallerstein bij de gemeentelijke verkiezingen op 15 maart niet naar voren schuiven.

Commentaar:

De auteur gaat ervan uit, dat deze aangelegenheid de komende dagen door de te verwachten echo der media pas goed op gang komt. De partijleiding in München zal dit vernietigende signaal aan de islamitische CSU-kiezers niet zomaar slikken. Het worden dus spannende dagen, waarin de conservatieve krachten binnen de CSU waarschijnlijk wederom veren moeten laten, want Söder is bekend met de kiezersgeledingen van de toekomst, en zal er alles aan doen om de daar aangerichte schade te beperken. Daar tegenover staat de conservatieve breuk van de Beierse afhakers van de “Waardenunie”. Voor deze groepering zou nu het Uur van de Waarheid kunnen komen, want ongelijk heeft de partijbasis in Wallerstein niet: Een islamitische burgemeesterskandidaat valt aan vele christelijke partijleden niet te verkopen. Daarvoor zou de CSU al van naam moeten veranderen. De causa Sahin kan in aanleg leiden tot een rechtsstrijd binnen de CSU. Een rechtsstrijd, die allang te laat komt, zodat de kiezers weten, waar ze op den duur bij de CSU aan toe zijn.

En Sener Sahin? Hem valt niets te verwijten. Zijn besluit verdient respect.

Door: Eugen Prinz.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2020/01/csu-basis-verhindert-moslemischen-buergermeister-kandidaten/