Gelsenkirchen: “Allahu Akbar”-man-met-messen neergeschoten door politie

Door: David Berger.

De politie heeft in Gelsenkirchen een “Allahu Akbar” schreeuwende man neergeschoten, die haar gewapend met een mes wilde aanvallen. Momenteel wordt nagegaan, of er metterdaad sprake was van een islamitische/terroristische achtergrond, zoals aangenomen door de politie.

Het nieuwe jaar wordt voortgezet, zoals het oude eindigde: Gisteravond sloeg in Gelsenkirchen een 37-jarige Turk gewapend met een stok en messen in op een groep politieagenten en riep daarbij “Allahu Akbar”.

23-jarige aspirant-commissaris loste dodelijke schoten

De meerdere malen veroordeelde dader zou alle instructies van de politie hebben genegeerd en in plaats daarvan steeds opnieuw “Allahu Akbar” hebben geroepen. Hierop trok de jongste politieman van de groep, een 23-jarige aspirant-commissaris, zijn dienstpistool en schoot op de aanvaller. Alle pogingen van de noodarts om de dader te reanimeren, mislukten.

Momenteel wordt nog onderzocht, of het bij de dader om een psychische aandoening ging, of om een islamitische motivatie. Op grond van de “Allahu Akbar-kreten moest de politie vooralsnog uitgaan van een islamitische achtergrond, resp. kon “een verband met islamitisch terrorisme niet worden uitgesloten”(aldus de politie). De politie Münster heeft de verdere onderzoekingen overgenomen.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/01/06/gelsenkirchen-allahu-akbar-messermann-von-polizei-erschossen/