Oma het ‘milieuzwijn’ en staatssatire over de belastingslaven

Door: Young German.

Kinderkoren, die tot vreugde van hun politiek-geëngageerde leraren een lied zingen over de fouten van de burger in het algemeen, kennen ik en de meeste andere mensen eerder uit socialistische landen als Vietnam, China of de ten ondergegane DDR. Daar was het de normale gang van zaken, dat satire alles mocht, zolang het zich maar niet richtte tegen de overheid. Kritiek op de burger en zijn weinig aangepaste gedrag, zijn ontoereikende socialistische inborst en zijn gebrek aan revolutionaire overtuiging werden graag gezien. De burger mocht het doelwit van spot zijn, niet andersom. En kinderen, die lofliederen op de staatsdoctrine zingen (niets anders is de groene klimaathype), zijn er anders zelfs alleen nog maar in Korea en bovengenoemde staten van het mislukte socialisme.

Dat de WDR met zijn lied over het “milieuzwijn” en de Duitse oma te ver gegaan zou kunnen zijn, is een verkeerde en veel te optimistische aanname. Allang wordt geprobeerd, omdat men immers zo verregaand geoefend is in “framing” wn “nudging”, de hele geschiedenis in een ander daglicht te stellen. Inmiddels gaat het om “rechtse hetze tegen de politiek-correcten”, zekere “moorddreigingen” en “belediging” alsof dit in deze tijd zo bijzonder ongewoon zou zijn en alsof politici en en bekende personen rechts van het midden niet permanent met dergelijke dingen moeten leven. Uwe Jung (AfD-politicus) heeft meerdere aanslagen op zijn huis doorstaan, leeft onder persoonlike bescherming, net zoals alle AfD-toppolitici permanent moeten worden begeleid door lijfwachten van de BKA. Wat zijn dan een paar woedende regels, geschreven door een paar ontspoorden https://younggerman.com/2020/01/03/linke-und-der-revolutionaere-klassenkampf/? slechts peanuts in vergelijking met echte bedreigende situaties, waar de oppositie onder moet leven.

Hier is weer sprake van het handige omdraaien van de verhoudingen slachtoffer-dader. De burger, die zich tegen de bevoogding door de staatsomroep verzet, diens beledigingen niet meer wenstte verdragen en eindelijk oproept tot matiging, geldt nu als de boosdoener. Tussen de protesterenden voor de gebouwen van de WDR en de dader van Christchurch is er in de ogen van de meeste journalisten in de in de volksmond mild “Rotfunk” genoemde omroep(=Rundfunk; vert.) vermoedelijk geen verschil.

Anja Reschke, de alom geliefde moderator, vertegenwoordigde hoe dan ook de meeste journalisten bij de omroep eerlijk toen ze ooit eens zei, dat ze het als haar taak ziet, om de mensen in Duitsland “op te voeden”, zodat ze democratie en vrijheid leren. Als goede volkspedagoge kan ze zoiets op televisie zeggen en hoeft niet eens met veel tegenwind rekening te houden, omdat de Duitse bevolking na twee dictaturen, de ene socialistisch, de andere nationaal-socialistisch, niet anders kan, dan naar opvoeding te snakken. Gehoorzaam naar de overheid toe, conformisme en opportunisme zijn de belangrijkste deugden van de Duitsers sinds minstens 200 jaar.

Door: Young German.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://younggerman.com/2020/01/07/oma-die-umweltsau-und-staatliche-satire-ueber-den-steuersklaven/