Iran erkent neerschieten van vliegtuig

Door: Manfred Rouhs

Onder de druk van wereldwijd gepubliceerde, ondubbelzinnige bewijzen heeft het Mollah-regime het bij vergissing neerschieten van het Oekraïense passagiersvliegtuig P 752 boven Teheran met 176 dodelijke slachtoffer officieel erkend.

Videobeelden van het neerschieten in de vroege morgen van de 8ste januari 2020 boven de Iraanse hoofdstad, de niet ver van de plaats van de ramp ontdekte top van een grond-lucht-raket van Russische makelij, zoals in gebruik bij de Iraanse militie, alsook een officiele bekendmaking van de VS over de gebeurtenis hebben verdere loochening zinloos gemaakt. Daarbij kwamen de overduidelijke sporen vanongeslagen granaatsplinters in de puinbrokken van de BOEING 737.

De erkenning van de Mollahs, verantwoordelijk te zijn voor de dood van 176 burgers, is niet slechts, maar óók een triomf voor de sociale netwerken en de massale verbreiding van de moderne technologie. Als een voorbijganger niet de top van de raket had gefotografeerd en haar met nauwkeurige opgave van plaats en tijd op Internet had gezet, en als een ander het neerschieten- zelf toevallig niet had gefilmd, zouden niet ettelijke foto’s van het in puin liggende viegtuig met de typische kenmerken van de inwerking van granaten op verschillende servers zijn ge-upload, dan had Teheran het neerschieten mogelijkerwijs kunnen verdoezelen. Weliswaar vindt men in de mooie nieuwe digitale wereld niet gemakkelijker de dood als in de voorbije analoge tijden, maar hoe dan ook openlijker.

Een vrouwelijke Duitse staatsburger ban Iraanse afkomst bevond zich onder de dodelijke slachtoffers: Paniz Soltanie, 29 jaar, Doctoranda uit Mainz en medewerkster aan het Max-Planck-Instiuut. Ze had in Iran familieleden bezocht.
s

Vooralsnog was er sprake van vier Duitse slachtoffer. Drie andere passagiers van de P 752 waren een 30-jarige vrouw en haar acht en vijf jaar oude kinderen, die als erkende asielzoekers uit Afghanistan in de omgeving van Soest hebben gewoond

De tragedie voert alle betrokkenen een eenvoudige waarheid voor ogen: Waar oorlog heerst, is geen civiel vliegverkeer mogelijk. Ingeval de Moolahs oorlog willen voeren tegen de VS, zouden ze toch allereerst de luchthavens in het land moeten sluiten, zolang het conflict duurt. En hun testament opmaken.

In plaats daarvan zoeken ze nu naar slachtoffers onder de boeren en willen ze de aan het neerschieten medeplichtige soldaten voor het gerecht slepen. Dat is goedkoop en leidt de aandacht af van de werkelijke verantwoordelijken. De werkelijke verantwoordelijken zijn de Mollahs, die economische nadelen voor Iran door het tijdelijke sluiten van de landelijke vluchthavens wilden vermijden.

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2020/01/iran-gesteht-flugzeugabschuss-ein/