Den Haag: Politie treedt met gummiknuppels en honden op tegen gewelddadige migranten

Door: David Berger.

Reeds een week geleden bekogelden asielzoekers uit Eritrea in Den Haag de Nederlandse politie met stenen en flessen, omdat die wilden verhinderen, dat ze buiten de veiligheidscontole om en zonder toegangskaartjes bij een concert naar binnen liepen. Hierbij raakten vier agenten gewond. Toen de situatie dreigde te escaleren greep de politie hard in. Met betrekking tot de volgende video schrijft Mark Grigi:

“100 migranten uit Eritrea willen op 5. 1. 2020 in Zalencentrum Kristal een party bezoeken. Ze bezitten geen entreekaartjes, maar lopen eenvoudig zonder te betalen de manifestatiehal binnen. Hierop wordt de politie geroepen, die evenwel wordt bekogeld met stenen en flessen. De stemming is opgefokt. Vier politieagenten raken gewond. Honden en bereden politie worden ingezet. Een hond bijt zich vast in de knie van een Eritrese relschopper, de man schreeuwt en probeertde hond met de hand te weren. Maar dit lukt hem niet.

Relschoppers kunnen rekenen op uitwijzing

Na een uur heeft de Nederlandse politie de zaak onder controle. De relschoppers uit Eritrea moeten thans rekening houden met uitwijzing.”

Nederlandse media https://denhaagfm.nl/2020/01/05/agenten-bekogeld-met-stenen-na-ongeregeldheden-vier-agenten-gewond/ bevestigen deze beschrijving van de gebeurtenissen, waarvan op de video alleen het deel te zien is, waarbij de politie optreedt tegen de gewelddadige Eritreër:

In Nederland is er sindsdien een discussie over aan de gang, of de politie niet te hard heeft gereageerd

Na alles, wat ik weet en heb gezien…

O … heeft de politie te hard ingegrepen.
O … heeft de politie juist goed gehandeld

geef mijn stem

Resultaten bekijken https://philosophia-perennis.com/2020/01/12/den-haag-polizei-geht-mit-schlagstoecken-und-hunden-gegen-gewalttaetige-migranten-vor/#ViewPollResults:

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/01/12/den-haag-polizei-geht-mit-schlagstoecken-und-hunden-gegen-gewalttaetige-migranten-vor/