Ismail Tipi: Geen plaats op scholen en in crèches voor hoofddoeken en sluiers

Door: Peter Helmes

De Hessische CDU-afgevaardigde voor integratie Ismail Tip: “Volledige versluiering en hoofddoek hebben niets te maken met vrijheid van Godsdienst”- “het gaat om de duitse bescherming van onze waarden en onze democratie, … om de vrijheid en gelijkberechtiging van vrouwen”.

Ismail Tipi is parlementsafgevaardigde (sinds 9 februari 2010) en integratie-politiek woordvoerder voor de CDU-fractie in het Hessische deelstaat-parlement. Hij vertegenwoordigt in het parlement de kieskring 45 (Offenbach Land).

Toe te juichen valt zijn principiële houding m. b. t. de integratie-plitiek. Hij spreekt duidelijke taal, waartegen zijn politieke tegenstanders nauwelijks iets kunnen inbrengen: “Waar wachten wij nog op? Wanneer beginnen wij eindelijk met handelen? Al jaren verzoek ik om een verbod op de volledige versluiering. Het laatste jaar heb ik me ervoor ingezet, om de hoofddoek op basisscholen, zowel als op meisjesscholen te verbieden voor meisjes onder 14 jaar. Maar nog steeds is er niets gebeurd. Nu heeft volgens een enquête 57 procent van de Duitse burgers zich uitgesproken voor een hoofddoekverbod op basisscholen. Vandaar, dat ik nog eens eis: Wij zouden een hoofddoekverbod op basisscholen moeten onderzoeken en invoeren en ophouden met alleen erover te praten” (Ismail Tipi).

Dit aantal komt naar voren uit de enquête van het instituut YouGov. Van de CDU-kiezers zijn zelfs 61 procent en van de FDP 64 procent voor invoering van een dergelijk verbod. Het debat is opnieuw losgebarsten, nadat in Oostenrijk het parlement had besloten tot een hoofddoekverbod op basisscholen. Of zo’n verbod tot de mogelijkheden behoort, moet nog juridisch worden onderzocht.

“Ik ben blij, dat deze discussie nu eindelijk de goede kant opgaat. Wij moeten er eindelijk voor zorgen, dat hoofddoeken uit de crèches en van de basisscholen verdwijnen. Ze hebben niets te maken met religie ef met vrijheid van religie.Het gaat ook niet om de Islam als religie in het algemeen, laat dat ook duidelijk zijn. Het gaat veel meer om de zelfbeschikking en vrije ontwikkeling van de meisjes, zonder dat er druk op ze wordt uitgeoefend, hetzij door de ouders, hetzij door de sociale omgeving. De kinderen moeten zich vrij kunnen ontplooien.”( Bron: http://www.ismail-tipi.de/aktuelles/ismail-tipi-kopftuch-und-schleier-haben-in-kindergaerten-und-schulen-k/

Tipi vulde ( op zijn homepage)aan: “Ik vind het betreurenswaardig, dat wij hier en daar blijkbaar niet meer openlijk over onderwerpen als versluieringen en hoofddoekverboden van gedachten kunnen wisselen, zonder dat er een verontwaardigde kreet resp. rechtse hetze van komt. Sinds jaren spreek ik me al uit voor een verbod op de volledige versluiering en zet ik me in voor een hoofddoekverbod in crèches en op basisscholen Dat heeft niets te maken met een rechtse instelling of zelfs met een hetze. Veel eerder gaat het om de bescherming van onze waarden en van onze democratie, van de vrijheden en in verband met de vrijheid en gelijkberechtiging van vrouwen. De volledige versluiering en ook de hoofddoek hebben niets temaken met religie of met vrijheid van religie…”(Bron: http://www.ismail-tipi.de/aktuelles/ismail-tipi-themen-wie-vollverschleierung-und-kopftuch-verbote-fuer-ju/)

Door: Peter Helmes.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2020/01/25/ismail-tipi-kopftuch-und-schleier-haben-in-kindergaerten-und-schulen-keinen-platz/#more-26717