Frankrijk: de “ontluikende islamitische republiek”

Een gastbijdrage van Giulio Meotti*)

Niemand die het nog waagt, karikaturen van Mohammed te publiceren. De zelfcensuur zet door. Eerder richt de haat zich tegen diegenen, die zich tegen verdoezeling van informaties verzetten, dan tegen degenen, die ze verdoezelen. Om maar helemaal te zwijgen van het psychiatriseren van terrorisme, teneinde de Islam effectiever te ontlasten. Als ons in de eerste jaren van de 21ste Eeuw was verteld, dat er in het jaar 2020 iets van 20 Franse karikaturisten en intellectuelen onder politiebescherming zouden staan, zou niemand dat geloofd hebben.

“Vijf jaar na de moorden in Charlie Hebdo en in Hyper Cacher heeft Frankrijk geleerd, met de islamistische bedreiging te leven”, schreef Yves Thréard, plaatsvervangend redacteur van het dagblad Le Figaro. “Er gaat geen maand voorbij… zonder dat er op ons grondgbied een dodelijke aanval met de kreet ‘Allahu Akbar’ plaatsvindt… Maar wat heeft het voor zin, de uitwerkingen van het islamisme te bestrijden, als wij niet de oorsprong van deze doods-ideologie bestrijden? Aan dit front concurreert evenwel de verloochening verder met de naïviteit. Gedurende de laatste vijf jaar is er niets veranderd. Integendeel zelfs.

“In naam van de diversiteit, de non-discriminatie en de mensenrechten heeft Frankrijk enkele slagen tegen zijn cultuur en geschiedenis geïncasseerd… De Islamisten zijn een heet hangijzer. Ze zetten de strijd voort, die ook zonder wapens de prikkel heeft van een oorlog tussen de beschavingen. Is de beroemde ‘Charlie-geest’, waarvan enkelen dachten dat hij na de aanslagen van januari 2015 zou waaien, alleen maar een illusie?”

Frankrijk viert de vijfde verjaardag https://www.bbc.com/news/world-europe-51018163 van de dodelijke jihadistische aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo, die plaatsvond op 7 januari 2015. Afgelopen maand waarschuwde https://www.thenational.ae/world/french-senator-warns-of-isis-attack-over-monitoring-failings-on-anniversary-of-strasbourg-atrocity-1.950014 de Fransesenator Nathalie Goulet ervoor, dat verdere aanslagen waarschijnlijk zijn. “In Frankrijk hebben wij een serieus probleem en moeten wij meer doen, om extremisten te verhinderen, in actie te komen. Zoals het ernaar uitziet, zullener meeraanslagen komen, zei Goulet https://www.thenational.ae/world/french-senator-warns-of-isis-attack-over-monitoring-failings-on-anniversary-of-strasbourg-atrocity-1.950014.

Het vermoeden bestaat, dat er 12.000 radicale islamisten op de terroristische opsporingslijsten staan, “maar slechts twaalf daarvan moeten permanent in de gaten worden gehouden”.

Deze week werd gekenmerkt door een nieuwe serie islamistische terreuraanslagen: De politie verwondde een met een mes zwaaiende man op straat in de noord-oostelijke stad Metz https://www.thelocal.fr/20200105/knife-wielding-man-shot-dead-by-french-police-in-metz, twee dagen nadat een vermoedelijk radicale islamist in het Parijse voorstadje Villejuif https://www.independent.co.uk/news/world/europe/paris-stabbing-attack-latest-terror-villejuif-france-a9270771.html een man had neergestoken, een daad, die door Justitiewordt behandeld als terreur-aanslag. Bij beide gebeurtenissen riepen de aanvallers “Allahu Akbar”. Dit soort aanslag werd deze week in een hoofdartikel in Le Figaro betiteld als ‘normale Jihad https://www.lefigaro.fr/vox/societe/djihad-ordinaire-20200105′.

Op 7 januari 2015 vielen de karikaturisten en journalisten Cabu, Chard, Honoré, Tignous en Wolinski,de psycho-analytica Elsa Cayat, de economische wetenschapper Bernard Maris en de politie-agent Franck Brinsolaro door de kogels van de Jihad-broers Chérif en Saïd Kouachi. De jubileum-uitgave vanCharlieHebdo 2020 herdacht dit bloedbad en verketterde http://www.rfi.fr/en/france/20200107-charlie-hebdo-targets-politically-correct-censorship-five-years-after-terror-attacks de “nieuwe goeroes van het monolithische denken”, die proberen, een politiek-correcte censuur er doorheen te drukken.

Het uitbreken van verontwaardiging bij het franse volk, dat zich op 11 januari 2015 in Parijs verzamelde voor een demonstratie, was niet voldoende om bij de franse leiders en elites de geest van verzet tegen het Islamisme en zijn collaborateurs op te wekken. “De ernst van de islamitische politieke feitelijkheid in Frankrijk wordt zwaar onderschat”, zegt https://www.causeur.fr/terrorisme-thibault-montbrial-daech-170861 de advocaat Thibault de Montbrial, president van het Franse Centrum voor Studies der interne Veiligheid.

In een land, dat vroeger stond voor de vrijheid van meningsuiting, is de zelfcensuur in volle gang. “Voor de humoristen in Frankrijk is het al gemakkelijk, om zich vrolijk te maken over de paus en de katholieken, het is altijd gemakkelijk om zich vrolijk te maken over de Joden, het is altijd gemakkelijk om zich vrolijk te maken over de protestanten”, erkent https://www.journaldemontreal.com/2020/01/07/cinq-ans-apres-charlie-hebdo-les-terroristes-ont-gagne de langjarige Charlie-Hebdo-columnist Patrick Pelloux. Bij de Islam is het echter niet gemakkelijk. “Wij vinden, dat deze religie beangstigend is. Het woord Islam is beangstigend, en in de toekomst hebben de terroristen gewonnen.” De onderwerping wint.

Terwijl de franse gevangenissen https://www.lefigaro.fr/vox/societe/hugo-micheron-la-prison-est-essentielle-pour-comprendre-le-djihadisme-francais-20191013 verworden zijn tot een voedingsbodem voor Jihadisten, schijdt in de voorsteden, de banlieues, de islamisering met rasse schreden voorwaarts. Het weekblad Le Point wijdde https://www.lepoint.fr/societe/les-territoires-conquis-de-l-islamisme-02-01-2020-2355727_23.php onlangs een hoofdartikel aan de “door de islamisten veroverde gebieden”. In veel van deze gebieden woedt het geweld; 1.500 auto’s werden aldaar op Oudejaarsnacht afgebrand https://www.ladepeche.fr/2020/01/08/nuit-du-nouvel-an-1457-voitures-brulees-en-france-triste-nouveau-record,8647821.php. In het onlangs verschenen boek “Les territoires conquis de l’islame”(“de door het islamisme veroverde gebieden”) van Bernard Rougier, professor aan de universiteit Sorbonne-Nouvelle en directeur van het Centrum voor Arabische en Oriëntalistische Studies, verklaart https://www.lepoint.fr/societe/bernard-rougier-l-islamisme-est-un-projet-hegemonique-02-01-2020-2355726_23.php hij, dat het islamisme een “hegemoniaal project”is, dat de arbeiderswijken versplintert. Deze “Ecosystemen” werkten aan een “breuklogica” van de franse samenleving, haar waarden en instituties, en zijn gevestigd in moskeeën, boekwinkels, sportclubs en halal-restaurants.

Hugo Micheron, een onderzoeker aan deEcole Normale Supérieure, vermoedde https://www.lemonde.fr/idees/article/2020/01/06/hugo-micheron-les-djihadistes-sont-a-l-aise-dans-l-enclavement-territorial-et-communautaire_6024881_3232.html , dat de Jihadisten zich goed voelen in “territoriale en gemeenschappelijke isolatie”. “Tegenwoordig”, aldus de de president https://www.lemonde.fr/idees/article/2019/10/25/souad-ayada-le-visible-de-l-islam-aujourd-hui-en-france-est-sature-par-le-voile-et-le-djihad_6016821_3232.html van het Conseil supérieur des programmes van het vormingsministerie, SouâdAyada, “is de zichtbaarheid van de Islam in Frankrijk verzadigd door de sluier en de Jihad”.

Terwijl islamitische predikers en recruteerders op straat onderweg zijn en de zwakke geesten zoeken, die de frontlinie zullen vormen voor hun Heilige oorlog, vormt de politieke Islam ook kandidatenlijsten http://www.leparisien.fr/yvelines-78/municipales-les-democrates-musulmans-visent-quatre-villes-dans-les-yvelines-10-12-2019-8214042.php in de voorsteden van Frankrijk. De franse president Emmanuel Macron heeft zich uitgesproken tegen http://www.leparisien.fr/politique/municipales-macron-contre-l-interdiction-des-listes-communautaires-19-11-2019-8197158.php een verbod op deze politieke groeperingen. “Frankrijk is een opkomende islamitische republiek”, telde de algerijnse schrijver Boualem Sansal vast https://www.lefigaro.fr/vox/monde/2019/02/28/31002-20190228ARTFIG00283-boualem-sansal-les-jeunes-execrent-le-regime-mais-l-algerie-a-peur-d-une-autre-guerre-civile.php. In deze “territoria”, zei hij, wonen veel van de terroristen, die Frankrijk aanvallen, van de gebroeders Kouachi https://www.nytimes.com/2015/01/18/world/europe/paris-terrorism-brothers-said-cherif-kouachi-charlie-hebdo.html van Charlie Hebdo tot de Jihadisten, die in Bataclan https://www.spiegel.de/international/europe/a-trip-through-the-paris-banlieue-of-terrorist-samy-amimour-a-1079033.html talloze mensen hebben vermoord.

Twee bevolkingsgroepen, die “naast elkaar ” leven elkaar spoedig “van aangezicht tot aangezicht” terugvinden, zei Gérard Collomb https://www.lefigaro.fr/politique/2018/11/01/01002-20181101ARTFIG00181-quand-collomb-predisait-deja-le-face-a-face.php, een voormalige minister van Binnenlandse Zaken. Hij had gelijk. Ook islamisten zijn ondergebracht in openbare inrichtingen https://www.lepoint.fr/societe/services-publics-face-a-l-islamisme-des-temoignages-edifiants-19-06-2019-2320021_23.php.

De islamisten hebben bovendien talloze franse soldaten https://www.telegraph.co.uk/news/2019/12/18/thirty-former-french-soldiers-joined-jihadist-groups-middle/ envoormalige dienstmedewerkers gerecruteerd, die zich tot de Islan hebben bekeerd. Velen komen uit commando-eenheden https://www.lefigaro.fr/actualite-france/legionnaires-commandos-parachutistes-ces-militaires-francais-devenus-djihadistes-20191217 en hebben ervaring in het omgaan met wapens en springstof. Frankrijk verandert een “maatschappij van waakzaamheid” in zijn strijd tegen de “hydra” van de islamistische militantie, zoals Macron het uitdrukte https://www.reuters.com/article/us-france-security-victims-macron/france-needs-society-of-vigilance-against-islamist-hydra-macron-idUSKBN1WN168.

In de vijf jaar sinds het bloedbad van Charlie Hebdo, dat de vrijheid van meningsuiting als doel had, konden islamisten gruweldaden begaan jegens doelwitten als een priester in een katholieke kerk in Rouen https://www.bbc.com/news/world-europe-36892785, een nationale wereldlijke feestdag (de aanval op de Bastille, in Nice https://www.bbc.com/news/world-europe-36801671, Joodse gemeenten ( van Parijs tot Toulouse https://www.bbc.com/news/world-us-canada-17426313) en eenvoudige mensen https://www.bbc.com/news/world-europe-41461107. Afgelopen oktober sloeg een islamist toe in één van de best beveiligde gebouwen vanFrankrijk: het monumentale Parijse Hoofdbureau van Politie in de buurt van de kathedraal Notre Dame, waar hij vier van zijn collega’s vermoordde. “Dit is een belangrijk keerpunt in het islamistische terrorisme”, verklaarde Gilles Kepel https://spectator.org/frances-fifth-column-terrorist-infiltration-of-the-paris-police-force/, een deskundige m.b.t. het Nabije Oosten en het Jihadisme.

“Het valt moeilijk te geloven, dat de politie, op wie wij vertrouwen m. b. t. onze bescherming en die onze laatste barrivade tegen het terrorisme dient te zijn, zèlg het slachtoffer kan zijn van terrorisme, met opengereten kelen in het Allerheiligste der politie-préfectuur”.

Na de aanslag werden van zeven agenten, die werden “verdacht van radicalisering”, de wapens in beslag genomen http://www.rfi.fr/en/france/20191031-seven-officers-guns-confiscated-police-radicalisation-paris-prefecture-knife-attack.

“Ik heb de indruk, dat onze immuniteit ineen is gestort en dat het Islamisme wint,” zegt de franse schrijver Pascal Bruckner https://www.lefigaro.fr/vox/societe/pascal-bruckner-la-france-n-a-que-le-mince-glacis-de-la-laicite-a-opposer-au-fanatisme-20200106.

“Zijn voornaamste eisen zijn vervuld: Niemand waagt het meer, karikaturen van Mohammed te publiceren. De zelfcensuur zet door… De haat richt zich eerder tegen diegenen, die zich verzetten tegen de verdoezeling van informatie, dan tegen degenen, die haar verdoezelen. Om maar helemaal tezwijgen van de psychiatrisering van het terrorisme, teneinde de Islam effectiever te ontlasten. Had men aan het begin van de 21ste Eeuw gezegd, dat in 2020 iets van 20 franse karikaturisten en intellectuelen onder politiebescherming zouden staan, dan had niemand dat geloofd. De drempel naar de knechting is genomen.”

Vijf jaar na de terroristische moorden bij Charlie Hebdo is de vrijheid om zich uit te spreken minder vrij. “Niemand zou tegenwoordig de karikaturen van Mohammed publiceren”, verklaarde Philippe Val, de voormalige uitgever van Charlie Hebdo, recentelijk https://www.causeur.fr/philippe-val-charlie-hebdo-gauche-163103.

“Sinds vijf jaar ga ik elke maand of daaromtrent naar het politiebureau om moorddreigingen, geen beledigingen, maar doodsbedreigingen aan te geven”. zegt Marika Bret, thans journaliste bij Charlie Hebdo https://vladtepesblog.com/2020/01/08/france-now-in-more-danger-than-when-charlie-hebdo-was-attacked/comment-page-1/.

In Parijs werd er vijf jaar na de moorden bij Charlie Hebdo een grote mars gehouden https://www.thelocal.fr/20191111/thousands-march-in-paris-against-islamophobia, niettegen het terrorisme, maar om te protesteren tegen de “islamofobie”. “Voltaire wijkt voor Mohammed, en de Verlichting voor de onderwerping” schreef de auteur Eric Zemmour https://www.lefigaro.fr/vox/societe/eric-zemmour-quand-voltaire-s-efface-devant-mahomet-et-les-lumieres-devant-la-soumission-20191115. En Quatar financiert nog steeds zonder probleem de bouw van franse moskeeën https://www.lesechos.fr/idees-debats/livres/comment-le-qatar-finance-lislam-en-france-1024566.

In 2017, twee jaar na de moord op Joden bij een terreur-aanslag in een koshere supermarkt in Parijs https://www.france24.com/en/20160109-france-homage-victims-hyper-cacher-kosher-supermarket-attack-paris, werd een Jodin, SarahHalimi https://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/235532/sarah-halimi-france-anti-semitism, in haar woning in Parijs gefolterd en vermoord door haar buurman Kobili Traoré, die “Allahu Akbar”schreeuwde. Een hoger Beroep besliste onlangs, dat Traoré, omdat hij Cannabis gerookt had, “niet crimineel verantwoordelijk” zou zijn voor zijn daden https://www.france24.com/en/20200105-hundreds-rally-in-paris-to-seek-justice-for-murdered-jewish-woman-sarah-halimi. Zoals de Opperrabbijn van Frankrijk, Haim Korsia, zei, is dat een “licentie voor het doden van Joden https://www.algemeiner.com/2019/12/26/frances-chief-rabbi-fears-sarah-halimi-murder-trial-decision-amounts-to-license-to-kill-jews/”.

“Antisemitisme is tegenwoordig zo eclatant, dat het moeilijk zou zijn, het te verbergen, zonder belachelijk te worden”, verklaarde de historicus Georges Bensoussan https://www.lefigaro.fr/actualite-france/georges-bensoussan-le-vrai-tabou-n-est-pas-l-antisemitisme-mais-qui-sont-les-antisemites-20200103. “Wat taboe is, zijn de antisemieten”- dat wil zeggen, dat het thans in Frankrijk taboe is, te zeggen, dat het islamisme de belangrijkste bron voor het antisemitisme is.”

Een week na de terreuraanslag op Charlie Hebdo, waarbij negen medewerkers werden gedood en vier andere gewond, publiceerde het tijdschrift een cover, waarop de profeet van de Islam met een traan opde wang stond afgebeeld en waarover hij zei: “Tout est pardonné” (Älles is vergeven”) https://www.france24.com/en/20150113-charlie-hebdo-publishes-prophet-cartoon-cover. Vijf jaar later schijnt metterdaad alles vergeven te zijn. Velen zeiden destijds trots: “Ik ben Charlie”. De meesten hebben bewezen, dat ze het níet waren.

*)Giulio Meotti, cultureel redacteur voor Il Foglio, is een Italiaanse journalist en auteur. Zijn bijdrage verscheen aanvankelijk bij Gatestone Institute https://www.gatestoneinstitute.org/15412/france-islamic-republic. Vertaling Daniel Heininger, (gevonden op https://philosophia-perennis.com/2020/01/29/frankreich-die-aufkeimende-islamische-republik/)

Door: Giulio Meotti, in het Duits vertaald door Daniel Heininger.
Vertaling : Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2020/01/29/frankreich-die-aufkeimende-islamische-republik/

Een gedachte over “Frankrijk: de “ontluikende islamitische republiek”

Reacties zijn gesloten.