Mila: Een frans meisje heeft kritiek op de Islam: Staat en Islamieten verklaren haar vogelvrij

Door: David Berger *)

Mila Orioll, een 16-jarig meisje, dat in Frankrijk op Instagram de Islam bekritiseerde, ontvangt nu heftige moordbedreigingen en heeft moeten onderduiken. De baas van de Islamieten in Frankrijk vindt deze bedreigingen gerechtvaardigd en het franse Ministerie van Justitie heeft tegen het meisje een aanklacht wegens “haattoespraak’ uitgevaardigd.

“Ik haat religie, de Koran staat vol haat… Jullie religie is shit” aldus de Franse scholiere Mila Orioll (16) op haar Inst
agram-account, dat momenteel in heel Frankrijk voor vette krantenkoppen zorgt.

Nu ontvangt zij talloze moordbedreigingen, die oproepen om de “Goddeloze slet” conform de Koran te bestraffen. Op aanraden van de politie gaat ze niet meer naar school, verblijft op een onbekende bestemming. Maar op de solidariteit van de verantwoordelijken in het ooit laïcitistische Frankrijk hoeft ze niet te rekenen. Integendeel zelfs. De baas van de staatsinstelling tegen islamofobie: “Nu moet ze rekening houden met de gevolgen.”

Evenwel blijft het protest van vele verantwoordelijkheidsdragers in Frankrijk over de zaak binnen de perken. Geheel integendeel beoordeelt de Generale gedelegeerde van de franse Islamraad CFCM en helaasde staatsinstelling tegen islamofobie in Frankrijk, Abdallah Zekri (d. w. z. de franse Mazyek), de moordbedreigingen tegen het islamkritische meisje zelfs als gerechtvaardigd: Wie wind zaait, moet nu eenmaal rekening houden met storm en zelf maar zien, hoe hij in het reine komt met de gevolgen:

“Het meisje weet heel goed, wat zij zegt. Ze heeft de religie beledigd, nu moet zij de gevolgen van haar woorden dragen’- aldus Zakri.

Nu heeft ook Marine Le Pen zich in de discussie gemengd en zich als enige van de meer bekende politici aan de kant van het meisje geschaard: Mila heeft niets anders gedaan dan destijds de redactie van Charlie Hebdo:

“Men kan Mila’s uitlatingen vulgair vinden, maar wij kunnen niet accepteren, dat in Frankrijk iemand daarvoor ter dood wordt veroordeeld”- aldus Le Pen op Twitter.

Minister van Justitie: Aanklacht ingediend wegens haattoespraak

Opmerkelijk tegenstrijdig, als wil zij met haar verklaringen iedereen recht doen, laat daarentegen steeds weer Minister van Justitie Nicole Belloubet zich uit, die Mila van belediging van religie beschuldigt, wat een kwetsen van de gewetensvrijheid zou zijn. Uit voorzorg heeft het Ministerie van Justitie – nog voor het tegen de moordbedreigingen is opgetreden – een aanklacht tegen Mila uitgevaardigd wegens verdenking van “haattoespraak”, deze echter weer ingetrokken, nadat de ontstemming onder de bevolking te groot werd.

Mila blijft tot nu toe – ondanks de klopjachten, die linkse politici en georganiseerde Islamieten op haar houden – recht overeind: Zij is geen raciste, zoals haar thans door linkse politici voor de voeten wordt gegooid en zal blijven zeggen, wat zij denkt.

Hoe lang zal het duren, voor de fanatieke Moslims in Frankrijk dezaal zelf ter hand nemen? indirect daartoe gemotiveerd door franse politici. ( Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/01/31/mila-ein-franzoesisches-maedchen-kritisiert-den-islam-staat-und-muslime-erklaeren-sie-fuer-vogelfrei/)

*) De Berlijnse filosoof en theoloog David Berger (geb. 1968) was na zijn promotie (Dr. fil.) en habilitatie (Dr. theol.) vele jaren professor in het Vaticaan. Uit de kast 2010: Toen verscheen zijn tot bestseller geworden boek “Der heilige Schein” over zijn werk in het Vaticaan als homoseksuele man. Vervolgens twee jaar hoofdredacteur bij een homo-magazine. Ontslag vanwege te openlijke Islamkritiek. Sinds 2016 blogger (Philosophia Perennis) en free lance journalist (o. a. voor Die Zeit, Junge Freiheit, The European). Zijn bibliografie aan wetenschappelijke geschriften omvat ca. 1.000 titels.

Dr. David Berger beheert het blog PHILOSOPHIA PERENNIS, waarmee conservo regelmatig artikelen uitwisselt.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2020/01/31/mila-ein-franzoesisches-maedchen-kritisiert-den-islam-staat-und-muslime-erklaeren-sie-fuer-vogelfrei/

Een gedachte over “Mila: Een frans meisje heeft kritiek op de Islam: Staat en Islamieten verklaren haar vogelvrij

Reacties zijn gesloten.