Berlijn: Patrouillewagen met stenen bekogeld – politie-agent gewond

Door: David Berger.

In de nacht van zaterdag op zondag kwam het in Berlijn (Friedrichshain-Kreuzberg) opnieuw tot bruut geweld tegen de politie. Dit keer raakte een politie-ambtenaar in Kreuzberg gewond, toen een patrouillewagen met stenen werd bekogeld.

Kort na 2 uur op zondagmorgen bevond de bemanning van de patrouillewagen zich op de Bethaniendamm richting Köpenicker Strasse op patrouille, toen een man plotseling een straattegel tegen de voorruit van het politievoertuig smeet.

Kort daarop vlogen meer stenen, die door drie andere mannen werden gegooid, tegen de patrouillewagen. De collega’s reden met het voertuig weg en alarmeerden versterkingskrachten.

“Toen die arriveerden, waren de stenengooiers al gevlucht”

Toen die arriveerden, waren de stenengooiers al gevlucht. De bijrijder was door rondvliegende glassplinters aan één hand licht gewond geraakt en werd in een ziekenhuis poliklinisch behandeld. De chauffeur van de patrouillewagen bleef fysiek ongedeerd.

Beiden braken hun dienst af. De patrouillewagen vertoonde ernstige beschadigingen en werd naar een werkplaats gebracht. De staatsbescherming van de politie bij het Landelijk Hoofdbureau van Poltie Berlijn stelt een onderzoek in.

Groeiende linkse terreur

Het grote aandeel van links-extremisten in Berlijn en de onwil van het huidige R(ood)R(ood)G(roene) stadsbestuur om linkse terreur te bestrijden, leidt steeds vaker tot dergelijke voorvallen in de hoofdstad. Politiepresidente van Berlijn Barbara Slowik deelde onlangs mee, dat er in de hoofdstad het afgelopen jaar door de bank genomen elke dag 19 politie-agenten slachtoffer zijn geworden van een geweldsmisdrijf. Steeds vaker worden ook ambulance-medewerkers en reddingskrachten getroffen door geweld: De Berlijnse brandweer telde alleen al in het afgelopen jaar 200 aanvallen op brandweermannen.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/02/03/berlin-funkwagen-mit-steinen-beworfen-polizist-verletzt/