Spoedbericht: Kemmerich gaat door de knieën: Eén van de meest donkere uren van de Bondsrepubliek Duitsland.

Door: David Berger.

“Samen met mijn collega’s heb ik besloten, te verzoeken om ontbinding van het parlement. Aldus willen wij nieuwe verkiezingen uitroepen, teneinde hiermee de smet van de ondersteuning door de AfD weg te nemen van het ambt van Minister-President. Democraten hebben democratische meerderheden nodig, die zich in dit parlement klaarblijkelijk niet tot stand laten brengen. Van samenwerking met de AfD was geen sprake, is geen sprake en zal geen sprake zijn.”- aldus de pasgekozen minister-president van Thüringen.

Luttele uren nadat de kanselier heeft verordend, dat de democratische beslissing van het Thüringse deelstaatparlement moet worden teruggedraaid en nieuwe verkiezingen voor een haar welgevallig resultaat moeten zorgen, en FPD-voorzitter Christian Lindner haar daarop bijviel door te beloven, de nieuwe thüringse minister-president Thomas Kemmerich (FDP) ertoe te bewegen om terug te treden, heeft deze zoëven toegezegd, dat hij de post wederom beschikbaar zal stellen.

Lindner zou hierbij een zeer kwalijke rol hebben gespeeld: Hij heeft gedreigd, zelf af te treden, “ingeval Kemmerich zijn poot zou willen stijfhouden.”

Sinds 1945 éen van de meest zwarte uren van de Bondsrepubliek Duitsland

Alexander Gauland van de AfD reageerde spontaan en zeer pragmatisch met de opmerking: “Wij staan voor nieuwe verkiezingen in Thüringen en in de Bond te allen tijde ter beschikking.” In het kader van een politiek, die dient te worden opgevat als de kunst van het maakbare, heeft hij het daarmee over het algemeen bij het rechte eind. Want bij nieuwe verkiezingen zal de AfD de grote winnaar, en zullen CDU en FDP de grote verliezers zijn.Maar in de momentele virtuele burgeroorlog gaat het om veel meer, dan om van dit uur verstandig gebruik te maken ten bate van zijn eigen partij.

Hiermee heeft een totalitaire, op Internet en op straat rellende- en Kemmerich met gewelddadige acties bedreigende meute – ondersteund door politici, die vanwege hun eigenbelang bereid waren, alle democratische beginselen te verraden – een enorme overwinning binnengehaald. Of om met CDU-politicus Stefan Wetzling (Hamburg) te spreken:

“Stomme sukkels, dat jullie zijn. Jullie hebben er niets van begrepen en laten jezelf voorgeleiden als dansende beren. Door de knieën gegaan zijn jullie. Niet voor de realiteit, maar voor gepubliceerde mening en voor het gepeupel op straat. Wie zal jullie nog serieus nemen?”

Een catastrofe voor de FDP, waarvan talloze liberale kiezers nu zullen overstappen naar de AfD. Maar dubbel zo fataal: Dit is vermoedelijk sinds 1945 één der meest zwarte uren van de Bondsrepubliek Duitsland.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/02/06/kemmerich-tritt-zurueck-eine-der-dunkelsten-stunden-der-bundesrepublik-deutschland/