AfD doet aangifte van strafbaar feit tegen kanselier Merkel

Door: David Berger.

Het Bondsbestuur van de Alternative für Deutschland heeft besloten, een gerechtelijke nadrukkelijke vermaning met Verklaring van Nalatigheid in te dienen tegen Bondskanselier Angela Merkel wegens ambtsmisbruik. Tegelijkertijd doet de AfD aangifte van een strafbaar feit tegen Merkel volgens Paragraaf 106 van het Wetboek van Strafrecht wegens uitoefening van ongeoorloofde pressie op de Thüringse minister-president Thomas Kemmerich.

De Alternative für Deutschland onderbouwt de gerechtelijke stappen met de uitlatingen van Merkel over interne duitse partij-politieke vragen tijdens een persconferentie op 6 februari 2020 bij een officieel staatsbezoek aan Zuid-Afrika. Angela Merkel zei: “De verkiezing van deze minister-president was een unieke gebeurtenis, daar er geen meerderheden gewonnen dienen te worden met hulp van de AfD.

Ambtsmisbruik met kwetsing van de gelijke kansen van de partijen

Aangezien dit in de constellatie, waarin in de derde kiesronde gekozen werd, te voorzien was, moet worden gesteld, dat deze gang van zaken onvergeeflijk is en het resultaat daarom moet worden teruggedraaid. Tenminste geldt voor de CDU, dat de CDU niet mag deelnemen aan een regering onder de gekozen minister-president.”(Persconferentie van Angela Merkel met Cyril Ramaphosa op 6 februari 2020 in Pretoria, Zuid-Afrika.) De originele tekst vindt u op de site van de duitse regering https://www.bundeskanzlerin.de/bkin-de/aktuelles/pressekonferenz-von-bundeskanzlerin-merkel-und-dem-praesidenten-der-republik-suedafrika-cyril-ramaphosa-1719738.

“Aangezien mevrouw Merkel in de CDU geen relevante functie meer bekleedt en in het Afrikaanse buitenland kenbaar ook niet op pad geweest is als lid van de CDU, maar als duits regeringshoofd, hebben we hier te maken met een duidelijk geval van ambtsmisbruik met kwetsing van de gelijkheid van kansen van de partijen”, verklaart AfD- bondswoordvoerder Prof. Dr. Jörg Meuthen.

AfD-bondswoordvoerder Tino Chrupalla voegt er aan toe: “Het is niet de eerste keer, dat de kanselier zich niet houdt aan Recht en Wet.”

Ook onderzoeken tegen leden van het coalitie-comité.

AfD-man Stephan Brandner gaat zelfs nog verder dan de partijtop en eist ook onderzoeken tegen leden van het coalitie-comité. Hij ziet in de uitkomst van het coalitie-comité van8 februari 2020 een strafrechtelijk relevant dwingen van Thomas Kemmerich volgens paragraaf 106 van het Wetboek van Strafrecht. In het document van het coalitie-comité staat te lezen: “De verkiezing van de minister-president in Thüringen met een meerderheid, die uitsluitend tot stand is gekomen door de stemmen van de AfD, is een onvergeeflijke gang van zaken. De coalitiepartners verwachten, dat de gekozen minister-president Thomas Kemmerich hieruit thans de enig juiste consequentie trekt en uit zijn ambt terugtreedt.”

Daarover verklaart Brandner: “De verdenking doet zich hier zeer ondubbelzinnig voor, dat Thomas Kemmerich door de leden van het coalitiecomité werd gedwongen, zijn functie als minister-president van Thüringen op te geven. Justitie dient nu te onderzoeken, of de kenmerken van een strafbaar feit, in het bijzonder van Paragraaf 106 Wetb. v. Strafr. aanwezig zijn en eventueel de vermoedelijke daders uit CDU/CSU en SPD aanklagen.”

Lakmoesproef voor het functioneren van onze rechtsstaat

Wat er voortkomt uit de aangifte, geldt voor velen reeds als lakmoesproef voor het functioneren van onze rechtsstaat.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/02/11/afd-kanzlerin-merkel/