Hoe lang wordt het Merkel nog toegestaan, de CDU verder te ruïneren?

Door: Redactie PP

Een politieke aardverschuiving hebben de minister-presidents-verkiezingen in Thüringen veroorzaakt. Nauwelijks gekozen met de stemmen van CDU, FDP en AfD, moest Thomas Kemmerich terugreden, begin deze week kondigde Annegret Kramp-Karrenbauer op haar beurt haar vertrek als voorzitster van de CDU aan. Als in trance stuurt Merkel intussen haar partij richting ondergang in plaats van eindelijk eens plaats te maken voor een echt nieuw begin. Dieter Stein neemt de actuele uitgave van de “Jonge Vrijheid” erbij.

De strategen in het Adenauer-Huis stellen de intellectuele linkse dominantie in het verleden in beginsel niet ter discussie. Veeleer dient ze als smoes voor een opportunisme, dat wordt verkocht als modernisering. Daarnaast mag niet worden vergeten: Angela Merkel is de moeder van de AfD, de partij een genetisch afgespleten product van een naar links afdrijvende CDU en een FDP, die te laf was om tenminste bij de euro-kwestie in de lacune te springen.

Versmalling van de meningscorridor

Het kabaal over de “dijkdoorbraak” in Thüringen, over de zogeheten onbeschaamdheid van de fracties van CDU en FDP om het met aaneensluiting van de stemmen van de AfD te wagen, een burgerlijke kandidaat in te zetten tegenover die van de Linksen – het niet-historische gewauwel over “Nazi”- en “Fascisten”-gevaar: Dat alles leidt de aandacht af van het eigenlijke probleem:

Het gaat om de kernvraag, of het eindelijk als vanzelfsprekend wordt geaccepteerd, dat wij na een steeds sterkere versmalling van de meningscorridor weer een breed democratisch, ook parlementair weerspiegeld politiek pluralisme mogelijk maken.

Groene jeugd in de sporen van het links-radicale milieu

Werner Patzelt beschrijft een duister beeld van de gevolgen van de Thüringse aardverschuiving: “Aldus voorspelt de ervaring van Erfurt, dat linksen, Sociaal-democraten en Groenen voortaan waarschijnlijk altijd over Duitsland zullen regeren, of meeregeren, terwijl een duidelijke politiek rechts van het midden binnen afzienbare tijd wordt uitgesloten. Anders dan de Groenen en de PDF zal namelijk de AfD niet als medespeelster worden geaccepteerd.”

Thorsten Hinz analyseert in het culturele gedeelte de hysterie na de vermeende “inbreuk op de civilisatie” en komt tot slotsom: “De momentele waanzin is een uitvloeisel van een waarnemings- en oordelingsvertroebeling, waarin de deelnemenden steeds sterker betrokken zijn geraakt.”

Onze reporter Hinrich Rohbohm toont in zijn reportage “Met fanatieke ijver”, hoe de mannen achter de Anti-kolenkracht-beweging “aan het eind van hun Latijn” zijn. De woordvoerster is afkomstig uit de Groene Jeugd, maar de sporen leiden naar het links-radicale milieu.

Klik hier voor de actuele publicatie: JUNGE FREIHEIT https://jungefreiheit.de/aktuelle-jf/

Door: Redactie PP
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/02/13/wie-lange-wird-man-merkel-noch-erlauben-die-cdu-weiter-zu-zerstoeren/