Turk met mes = volksophitsing?

Door: Manfred Rouhs.

AFD-SCHETSBOEK BIJ LINKSE GEZINDHEIDSWACHTERS IN HET VIZIER

In het Rijnlandse Krefeld heeft de politie-afdeling van de BVD schetsboeken in beslag genomen, die waren uitgestald bij een AfD-manifestatie. De ambtenaren bespeuren “volksophitsing”. Want in het schetsboek zijn personen onvoordelig afgebeeld, die in een zwembad vrouwen lastigvallen. Een andere afbeelding laat een bruiloftsstoet zien met Turkse vlaggen en personen, die met messen en pistolen zwaaien. “Bild” doet mee aan de “volksophitsing” en publiceert deze afbeeldingen https://www.bild.de/regional/duesseldorf/duesseldorf-aktuell/fraktion-gab-hetzheft-im-auftrag-rassisten-malbuch-der-afd-68876102.bild.html.

Dergelijke afbeeldingen passen niet in de mooie nieuwe wereld van het multiculturalisme, derhalve moeten ze kennelijk worden gecriminaliseerd.

Een journaliste van de “Zeit” bracht de bal aan het rollen: Julia Meyer onderhoudt contacten met personen, die zichzelf “teken” noemen en in het Krefeldse Zijdewevershuis deelnamen aan de AfD-manifestatie. Meyer twitterde haar ontzetting over de afbeeldingen https://twitter.com/tschinskij/status/1229480754326970368 de wereld in. Van tevoren verbreidde ze de tweet van een andere twitteraar, die schreef: “Was zojuist met mijn teken m/v bij de burgerdialoog van de AfD in Krefeld. Daar lagen schetsboeken voor kinderen uitgestald met afbeeldingen, die doen denken aan karikaturen uit de Völkischer Beobachter.”

Julia Meyer is literatuurwetenschapster en volgens haar zelfbeschrijving in haar profiel op Twitter “heel slecht in geografische vraagstukken”. Bij politieke- en dergelijke, die de vrijheid van meningsuiting betreffen, schijnt het er niet veel beter uit te zien …

De Rijnlandse AfD laat de opwinding kort voor het begin van de tijd van de “leut” kennelijk gelaten over zich heen komen. “Bild” citeert de fractievoorzitter van de AfD in het Düsseldorfse deelstaatparlement, Markus Wagner (56), overigens zelf vader van een zwart kind, met de opmerking https://afd-fraktion.nrw/2020/02/18/malbuch-von-roberto-obscuro-absurder-angriff-auf-die-satirefreiheit/ : “Daar hebben we weer voor een voltreffer gezorgd. Kunst dient niet alleen van links te komen. Als Antifa-extremisten de vrijheid van kunst aangrijpen, kan er slechts sprake zijn van één antwoord: Wij verhogen de oplage.”

(PI-NEWS-auteur Manfred Rouhs, geb. 1965, is voorzitter van de vereniging Signal für Deutschland e. V. https://afd-fraktion.nrw/2020/02/18/malbuch-von-roberto-obscuro-absurder-angriff-auf-die-satirefreiheit/, die de slachtoffers van politiek gemotiveerde stafbare feiten schadeloos stelt. Hij is in Berlijn actief als ondernemer en bemiddelt bij de vestiging van firma’s in Hong Kong https://www.hongkong1.de/de/.)

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2020/02/tuerke-mit-messer-volksverhetzung/

Een gedachte over “Turk met mes = volksophitsing?

Reacties zijn gesloten.