Radicale moskee Bochum: Islamisering met belastinggeld gaat vrolijk door

Door: Redactie JouWatch.

Bochum: De burgemeester van Bochum, Thomas Eiskirch (SPD) en de stadsraad hebben zich in een niet-openbare vergadering in meerderheid uitgesproken voor de bouw van een mega-moskee. Opdrachtgever is de “Islamitische Culturele Vereniging (IKV) Bochum. Die wordt in de gaten gehouden door de BVD. Volgens de Noordrijns-Westfaalse minister van Binnenlandse Zaken Herbert Reul (CDU) geldt de moskee als aanspreekpunt voor Islamisten. Met een petitie tegen het met belastinggeld voor-gefinancierde islamistische mega-project treden de tegenstanders van de bouw van de moskee thans in de openbaarheid.

“Alleen al in Noordrijn-Westfalen worden momenteel 109 moskeeën door de BVD in de gaten gehouden op grond van extremistische pogingen en constitutie-vijandige activiteiten. Eén daarvan is de Khaled-moskee in Bochum. Maar in plaats van het aanspreekpunt voor radicale islamisten te sluiten, ondersteunt de locale politiek de in het vizier gehouden vereniging ook nog actief bij de bouw van een nieuwe mega-moskee – nota bene met belastinggeld!” schrijven de tegenstanders van de bouw van de moskee op hun homepage Patriotspedition.org https://www.patriotpetition.org/2020/02/19/steuergeld-subventionierten-moscheebau-verfassungsfeindlicher-islamisten-in-bochum-stoppen/ en onthullen, dat er reeds sinds 2012 sprake is van een gebruikmakingsverbod voor de Khaled-moskee in de Querenburger Strasse in Bochum wanwege overtreding van talrijke voorschriften.

Aldaar vinden steeds opnieuw scholingen, voordrachten en gebedsdiensten plaats met vertegenwoordigers van islamistische organisaties uit de omgeving, in het bijzonder met de als constitutie- vijandig geregistreerde Moslimbroederschap. Burkhard Freier, chef van de Noordrijns-Westfaalse BVD, waarschuwt ervoor, dat – globaal gezien – van een versterkte beïnvloeding door de Moslimbroederschap zelfs een nog groter gevaar voor de democratie uitgaat, dan van militante terroristische groeperingen als Al-Quaida of de Islamitische Staat (IS).

De geplande mega-moskee is bedoeld als vervanging voor de Khaled-moskee en dient te verrijzen in de Castroper Strasse, in de directe nabijheid van het Ruhrstadion van de traditierijke voetbalvereniging VfL Bochum. Vooralsnog is het plan, om op het 4.300 vierkante meter grote stuk grond een provisorische prefab-keet met plaats voor 500 personen tot stand te brengen. Later moet daar een regelrecht islamstisch Centrum verrijzen, een nieuw onderkomen met een mega-moskee, woningen en manifestatie-ruimtes, een bibliotheek en verschillende winkels. Ergo, een project van het soort, zoals ze reeds in het buurland Frankrijk met argusogen worden bekeken en afgekeurd. In Duitsland daarentegen worden dergelijke centra van een radicale islamitische parallelle samenleving dankzij links-groene blinde tolerantie zelfs nog mede-gefinancierd met belastinggeld.

Bij voorbaat werd er bericht, dat de stad met ca. 650.000 euro voruitbetaling garant staat voor de afbakening van het terrein en debouw van 100 parkeerplaatsen. Verdere inlichtingen werden geweigerd met verwijzing naar de gegevens-bescherming, details over de overeenkomst, met de door de BVD in de gaten gehouden vereniging, verzwegen. Desgevraagd deelde een stadswoordvoerder zo om en nabij een week geleden mee: “De condities van de overeenkomst met de maatregelen voor de realisering werden vanwege de gegevens-bescherming en ter bescherming van de deelnemende partner aan de overeenkomst in het niet-openbare gedeelte voorgesteld.” Zo is er ook niet achter te komen, hoeveel geld uit de belastingkas uiteindelijk voor de bouw van de moskee ter beschikking wordt gesteld.

In een petitie https://www.patriotpetition.org/2020/02/19/steuergeld-subventionierten-moscheebau-verfassungsfeindlicher-islamisten-in-bochum-stoppen/ eisen de tegenstanders van het project, dat de samenwerking van de stad met de islamisten wordt afgeblazen:

De letterlijke petitie:

Zeer geachte Burgemeester Eiskirch,

In een niet-openbare vergadering heeft de Stadsraad van Bochum de weg vrijgemaakt voor de bouw van een nieuwe mega-moskee door de onder toezicht van deBVD staande Ïslamitische Cultuurvereniging Bochum (IKV). Het is kenmerkend, dat de bevolking nog niet eens wordt ingelicht over de condities van de overeenkomst en de belastingbetaler aldus evenmin te horen krijgt, tot welke hoogte hij de constitutie-vijandige vereniging financieel, bijvoorbeeld bij de afsluitingskosten van het stuk grond, ondersteunt.

Zoals U weet, geraakten de Khaled-moskee en de “Islamitische Cultuurvereniging Bochum (IKV) in het zicht van de BVD, omdat aldaar steeds opnieuw scholingen, voordrachten en gebedsdiensten met afgevaardigden uit de gelederen van islamistische organisaties plaatsvinden, in het bijzonder de als constitutie-vijandig gekenmerkte Moslimbroederschap. Doel van de in hun land van Herkomst Egypte verboden organisatie is het, om een islamitische religieuze staat op basis van de Sharia te stichten in Duitsland. Hiervoor waarschuwt onder andere Burkhard Freier, chef van de Noordrijns-Westfaalse BVD, die de Moslimbroeders zelfs als nog gevaarlijker inschat, dan Al-Quaida of de IS. Ook de Noordrijns-Westfaalse minister van Binnenlandse Zaken Herbert Reul(CDU) bevestigt, dat de Khaled-moskee geldt als aanspreekpunt voor personen met islamistische activiteiten.

Tegen deze achtergrond is het evenzeer schandalig als onverantwoordelijk, dat islamisten, wier doelstelling de oprichting van een islamitische religieuze staat op basis van de Sharia is, dit soort ondersteuning van de kant van de stad Bochum krijgen! Voor een organisatie, die dermate definitief in verband kan worden gebracht met extremistische structuren, dat zij vanwege haar bezigheden onder toezicht van de BVD staat, mag noch een stuk bouwgrond voor een moskee beschikbaar worden gesteld, noch mogen haar openbare middelen worden toegestaan. Wij roepen U derhalve op, om de beslissing ten gunste vande bouw van de moskee per omgaande terug te
draaien!

(Handtekening)

Dat een rood-groen stadsbestuur zelfs over de bedenkingen van de minister van Binnenlandse Zaken en van de BVD heen stapt, toont aan, hoe ver de islamisering in het Ruhrgebied, dat tegelijkertijd geldt als clan-bastion, is voortgeschreden. Het afstemmingsgedrag ten gunste van de islamisten maakt de rol van politici als 5de colonne bij de uitbreiding van constitutie-vijandige parallelle samenlevingen buitengewoon duidelijk. Bochum is reeds nu een islamitisch bastion met negen moskee-gemeenschappen. Waaronder alleen al vier Ditib-moskeeën en een moskee van het Turks-nationalstische Milli Görüs. Helemaal bovenaan de ranglijst der “Arbeitsgemeinschaft Bochumer Moscheen http://www.bochumer-moscheen.de/ ” duikt de naam “Islamitische Cultuurvereniging, Querenburger Strasse 65” op. (KL)

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2020/02/25/radikale-moschee-bochum/