“EU heeft gefaald in de omgang met het Corona-virus”- Trump kondigt naar Europa toe inreisverbod af

Door: David Berger.

De afgelopen nacht hield de amerikaanse president een toespraak tot het amerikaanse volk. Hij kondigde daarbij een vooreerst 30 dagen durende inreisstop vanuit de meeste landen in Europa af. De inreisstop treedt in de nacht van vrijdag op zaterdag in werking.

“Geen land is beter voorbereid of robuuster dan de VS”

Wij zullen waakzaam zijn, zei de president, en: “Geen natie is beter voorbereid of robuuster dan de VS”. Hier heeft men de beste economie, het beste gezondheidssysteem, de beste artsen, wetenschappers en onderzoekers. De toekomst van Amerika blijft beter, dan men het zich kan voorstellen”, zegt Trump.

Wij zullen zieken genezen en “sterker en meer verenigd” dan ooit tevoren uit deze uitdaging tevoorschijn komen: “God zegene U en God zegene Amerika.” – Woorden, die men binnen een verkommerde EU nauwelijks zal horen …

Merkel: Zal de Corona-crisis net zoals de vluchtelingen-crisis onder de knie krijgen

Pas gisteren verklaarde de kanselier, dat ze wat betreft “Corona” vol vertrouwen is. Deze crisis zal onder de knie gekregen worden, zoals alle andere crisissen eerder. Concreet noemde ze de banken- en vluchtelingen-crisis.

Bron: https://civ7.wordpress.com/ eigen bijdrage

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/03/12/eu-hat-im-umgang-mit-dem-corona-virus-versagt-trump-verhaengt-einreiseverbot-nach-europa/