CORONA -De pandemie is niet meer tegen te houden

Door: Manfred Rouhs.

Scholen en KDV’s sluiten, manifestaties van elke soort en omvang worden afgelast, het economische leven wordt lamgelegd. Vanaf nu kan niemand meer om Corona heen. Bij de door de staat getroffen maatregelen gaat het er niet om, de uitbreiding van de epidemie tegen te houden. Alleen nog maar om haar te vertragen, om het gezondheidsmechanisme meer tijd te geven voor de behandeling van de minderheid onder de Corona-geïnfecteerden, die moeten worden opgenomen in een ziekenhuis en wier leven mogelijk in gevaar is. Tijd spaart mensenlevens.

Wat elk individu kan doen, om de kans om zelf ziek te worden kleiner te maken, hadden wij reeds uitvoerig besproken http://www.pi-news.net/2020/03/die-drei-goldenen-corona-regeln/

De econoom en journalist Torsten Kleinz heeft het verschil tussen Corona en de van oudsher bekende griep kort samengevat: “Weliswaar zijn de symptomen en soorten van infectie hetzelfde als bij de griep. Een cruciaal verschil is echter: Wij hebben tegen het nieuwe Corona-virus geen vaccin, geen uitgeteste medicamenten en geen basis-immuniteit bij grote delen van de bevolking. Ook als de meeste patienten de aandoening COVID-19 uiteindelijk doorstaan, is toch een aanzienlijk deel van hen op langdurige en intensieve medische verzorging aangewezen. Volgens de WHO dient één op de vijf patienten in het ziekenhuis te worden verzorgd. Velen hebben kunstmatige beademing nodig.

Pas wanneer 60 tot 70 procent van de bevolking met Corona is geïnfecteerd, is het verbreidingspotentieel van de ziekte uitgeput, zie hier: https://www.swr.de/wissen/Infektionsgeschehen-Kurve-der-Corona-Infizierten-wird-abflachen,artikel-corona-infektionsgeschehen-100.html. Duidelijk is dus: Het grotere deel van het probleem ligt vooralsnog vóór ons.

De economische gevolgen van Corona zullen – ook dat staat reeds vast – catastrofaal zijn. Daarover heeft beurs-expert en economie-journalist Dirk Müller al het nodige gezegd: “Hier komt een werkelijke Trunami op ons af.” https://www.youtube.com/watch?v=4Kv_gJp3Q9o. De hele wereld staat voor de recessie.

De meeste mensen, die met Corona worden geïnfecteerd, zullen het nauwelijks merken. Zolang het virus alleen de bovenste luchtwegen aantast en niet de longen doet ontsteken, blijft het bij de klassieke symptomen van een verkoudheid. Voor bijna ieder van ons geldt aldus:

Wij zullen Corona overleven!

De internist en longarts Wolfgang Wodarg heeft vaak gestelde vragen hierover beantwoord indeze video https://www.youtube.com/watch?v=jtl7S2kCGUo

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2020/03/die-pandemie-ist-nicht-mehr-aufzuhalten/