Corona, de kanselier en het griezelen – Duidelijke taal over het catastrofale corona-“crisismanagement” van de Duitse regering

Door:
David Bendels, hoofdredacteur van de Deutschland Kurier

Beste lezers,

een naargeestige voorstelling was het, die Bondskanselier Angela Merkel en Minister van Gezondheidszorg Jens Spahn (beide CDU) daar voor de Duitse persconferentie hebben opgevoerd. Acht weken lang was de kanselier eenvoudigweg ondergedoken, terwijl de Corona-crisis zich steeds hoger opstapelde.

Acht weken lang heeft ze het aan de overvraagde minister van Gezondheidszorg overgelaten om de situatie recht te praten en het volk van verbale kalmeringspillen te voorzien. Sinds acht weken spelen autoriteiten en instituties elkaar over en weer de zwartepiet toe en verklaren zichzelf voor niet-verantwoordelijk. En thans, nu de kanselier eindelijk weer eens boven water is: Geen leiding, geen plan, geen vastberadenheid, alleen hol gepraat.

“Wij zullen het noodzakelijke doen”, beloofde de kanselier. Niet alleen klinkt dat verdacht als: “Wij gaan dat redden”, dat komt uit dezelfde koker. Wederom toont de Duitse regering zich niet tegen een nationale crisis opgewassen, wederom schuift ze de verantwoordelijkheid af op de goedmoedigheid, het plichtsbewustzijn en de opofferingsbereidheid van de burgers.

Wederom de holle predikersfrasen van “samen pal staan”, van de “solidariteit”, van dat elk individu zich nu om de anderen en om in buitengewoon in gevaar gebrachte medeburgers moet bekommeren. Alles goed en wel; maar van een handelingsbekwame regering kunnen de burgers meer verwachten dan kalenderwijsheden. Terwijl het virus op Europa kwam afgestevend,heeft men de burgers voorgespiegeld, dat men “goed was voorbereid”, en voor het overige de handen in de schoot gelegd… (Origineel: http://www.deutschland-kurier.org/klartext-des-chefredakteurs)

Door:David Bendels, hoofdredacteur van de Deutschland Kurier
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2020/03/15/corona-die-kanzlerin-und-das-gruseln-klartext-ueber-das-katastrophale-coronavirus-krisenmanagement-der-bundesregierung/