Inreisverboden in EU dienen niet te gelden voor asielzoekers

Door: David Berger.

Sinds 16 maart zijn ook de duitse grenzen dicht. Wat ons tot nu toe door Merkel en haar hofstaat als onmogelijk werd verkocht, is thans opeens tóch mogelijk. Evenwel moeten de grenzen verder open blijven voor “personen, die vragen om internationale bescherming”.

Zoals de presidente van de Commissie, Ursula von der Leyen, gisteren meedeelde, wil de Europese Unie alle “niet-essentiële inreizen” vanuit andere staten in de EU verbieden. Hier geldt als basisregel: “Hoe minder reizen, des te beter kunnen wij het virus indammen”.

EU: Uitzonderingen op de inreis-blokkering

De FAZ bericht nu https://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/gesundheit/coronavirus/corona-eu-plant-verbot-nicht-notwendiger-einreisen-fuer-30-tage-16681813.html, dat er echter uitzonderingen op deze inreis-blokkering zullen zijn:

“In de mededeling worden ook alle uitzonderingen op de inreis-blokkering opgesomd.Zo vallen alle EU-burgers, hun familieleden en mensen uit de Derde wereld, die op lange termijn een verblijfsvergunning in een lidstaat bezitten onder de uitzonderingen. Daarenboven moeten opgenomen worden: Medisch personeel, personeel aan de grens, vrachtwagenchauffeurs, diplomaten, zowel als passagiers, die óf op doorreis zijn, óf op reis vanwege absoluut noodzakelijke familiaire redenen. Voor het overige dienen tevens personen, die om internationale bescherming vragen, binnengelaten te worden.”

Grenzen blijven open voor migranten

Kortom, en verstaanbaar uitgedrukt: De grenzen blijven open voor migranten! In hoeverre hier de mogelijkheid resp. de wil van de verantwoordelijken voorhanden zijn, zoveel mogelijk omvangrijke en betrouwbare gezondheidschecks door te voeren, blijft volkomen onduidelijk.

Daarbij komt nog het fatale feit, dat tot op dit moment nog steeds vliegtuigen vanuit de Iraanse hoofdstad Teheran ongestoord naar Duitsland kunnen vliegen. Er worden bij de inreizenden geen Corona-testen uitgevoerd, en dientengevolge wordt ook niemand in quarantaine geplaatst.

“Vijf nieuw-aangekomen asielzoekers gediagnosticeerd met Covid-19”

En dat heeft gevolgen. Zo berichtte reeds op 13 maart “Heidelberg24” https://www.heidelberg24.de/heidelberg/coronavirus-corona-heidelberg-fluechtlinge-test-ankunftszentrum-asylbewerber-infiziert-phv-13584667.html: “Coronavirus in Heidelberg: Vijf nieuw-aangekomen asielzoekers gediagnosticeerd met Covid-19”.

Intussen breken in de eerste vluchtelingenkampen, die onder Corona-quarantaine staan, eerste opstootjes uit, waarbij een deel van de vluchtelingen probeert, uit de quarantaine te ontsnappen.

Bericht: “Suhl: Vluchtelingen met IS-vlaggen proberen kamp, dat onder Corona-quarantaine staat, te saboteren.

Op 13.03.20 werd in de Thüringse instelling voor eerste opvang op de Suhler Friedberg een bewoner positief getest op Corona, waarna de 533 bewoners onder quarantaine werden gesteld. Sinds enkele dagen proberen nu vooral jonge mannen, het kamp te saboteren: Ze zwaaien met IS-vlaggen, stichten brand en treden de politie met extreme agressiviteit tegemoet. Sinds het afgelopen weekeinde moet het kamp worden beveiligd door zwaarbewapende politie-krachten.”

(Philosophia Perennis)

Dan kan men Ursula von der Leyen eigenlijk alleen maar dankbaar zijn, dat ze er zo energiek voor strijdt, dat voor vluchtelingen de grenzen verder wijd open blijven.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/03/17/corona-einreisestopps-in-eu-sollen-nicht-fuer-asylbewerber-gelten/