VANWEGE CORONA – Muezzin roept voor het eerst op tot gebed in Duisburg-Marxloh

Door: Manfred Rouhs.

Het is werkelijk verbazingwekkend, wat Corona allemaal in de schoenen geschoven krijgt. In Duisburg-Marxloh roept thans sinds afgelopen vrijdag de Muezzin vanaf de minaret van de Merkez-Moskee op tot gebed. Het initiatief hiervoor ging uit van de kerkgemeente daarnaast, die tegelijkertijd hun klokken luidden.

Hülya Ceylan, de voorzitter van het Ditib-deelstaatverbond van Noordrijn-Westfalen, waarvan de Moskee deel uitmaakt, is uiterst verheugd: “Onze buurkerken hebben ook gevraagd, of wij elke avond aan dit teken van solidariteit willen deelnemen. Wij hebben tot uitdrukking gebracht, dat wij de islamitische gemeenschap door de oproep tot gebed spiritueel kunnen ondersteunen.”

Dat is noch cynisch bedoeld, noch satire. Precies zo https://www.waz.de/staedte/duisburg/coronavirus-erster-gebetsruf-von-duisburger-merkez-moschee-id228748681.html heeft de man dat in alle ernst gezegd.

Wat er nu precies verbetert aan deCorona-crisis, omdat er klokken luiden èn Muezzins oproepen, hebben de deelnemenden tot nu toe niet toegelicht. Een uitwerking op het aantal geïnfecteerden zowel als op het aantal doden is tot op heden helaas nog niet vast te stellen. Ceylan laat ons echter weten:

“Wij verkeren in een uitzonderingstoestand. Moslims kunnen niet de Moskee in, wij kunnen niet samen bidden. Wij willen hiermee de islamitische samenleving van moreel, kracht en troost voorzien. Vele Moslims hebben ons bedankt, dat ze in dergelijke moeilijke tijden dit spirituele gevoel hebben kunnen ervaren.”

De stemmige toon daartoe levert bovenstaande video.

Overlast voor Duitse omwonenden gaat er van de Roep van de Muezzin uitdrukkelijk níet uit, want rondom de mega-Moskee van DITIB in de Marxloher Warbruckstrasse wonen geen Duitsers meer.

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2020/03/muezzin-ruft-erstmals-in-duisburg-marxloh-zum-gebet/