“Corona redt de wereld”: Hoe linkse intellectuelen de ziekte bejubelen

… en aansluiting vinden bij het mediële establishment.

Door: Wolfgang Kaufmann.

Oudere mensen sterven duidelijk vaker aan een Corona-infectie dan jongeren. Het risico, Covid-19 niet te overleven, neemt voor zover nu bekend toe tussen het 60ste- en het 80ste levensjaar van ongeveer drie- tot om en nabij 15 procent. Soms is er zelfs sprake van 25 procent.

Jongeren vieren zorgeloos hun “Corona-feestjes” en de ouderen gaan dood

Daarom denken velen op jeugdige leeftijd, dat de zieke hen niets kan maken, en negeren de door de autoriteiten opgelegde gedragsregels. Dat heeft uiterst gevaarlijke consequenties voor senioren. De jeugd viert zorgeloos haar “Corona-feestjes” en de ouderen bezwijken aan het lichtzinnig wijd verbreide virus. Solidariteit met de tegenwoordig buitengewoon kwetsbare oudere generatie wordt momenteel juist in de grote steden vaak tevergeefs gezocht.

Daarbij komen de mensen-verachtende commentaren in de sociale media, die zich eens te meer bewijzen als asociaal. Er wordt gebazeld over “natuurlijke selectie” en over een “ontlasting van de pensioenfondsen”. En Meike Lobo, de vrouw van “SPIEGEL”- columnist Sascha Lobo, verkondigde zelfs op 9 maart via de korte berichten-persdienst Twitter, dat het bij de Corona-pandemie toch gaat om één “van de meest natuurlijke en voor de populatie meest gezonde gebeurtenissen in de wereld”, namelijk: “het afsterven van het oudere individu”. Hoezo zou dit plotseling tot gruwelijkheid verklaard moeten worden?

“Ja tegen Corona!”

Nog cynischer vielen de uitlatingen van “kunstenaars” van de links-radicale Duitse hip-hop-formatie rondom de half-Kameroense Tarek Ebéné uit. Tijdens een “Alleen voor vrouwen”-concert vanwege de Wereld-vrouwendag in de Westfalenhalle te Dortmund, schreeuwden ze vanaf de bühne: “Mensen hebben schijt aan het één of andere stomme virus. De waarheid is: Daaraan sterven alleen oude, witte mannen!” Daarop krijsten vervolgens veel van de jeugdige toehoorsters instemmend.

De presidente van de GIGA (van het “German Institute of Global and Area Studies”/Leibniz-Instituut voor Globale en Regionale Studies) en professor voor Internationale betrekkingen aan de Universiteit Hamburg, Amrita Narlikar, trekt met het oog hierop parallellen met de “laat-Romeinse decadentie”.

Verder zei ze hierover in een interview met de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”: “Ik vraag me af, of de Duitse samenleving anders op het virus had gereageerd, als niet de ouderen, maar jónge mensen of zelfs kinderen de voornaamste getroffenen waren geweest.”

Uiteindelijk kan het actueel te aanschouwen uitbreken van een nieuw en gedeeltelijk schrikwekkend bruut generatieconflict maar weinig verbazing wekken, als men de steeds hysterischer verlopende klimaat-debatten van het voorgaande jaar in beschouwing neemt. Plotseling was Oma geen geliefde oude dame meer, maar een “milieu”- of zelfs een “Nazi-zwijn.”

Daarnaast in de voorste gelederen de goedmenschelijke media

Dat hier geenszins alleen maar sprake was van een uitglijder, wordt aangetoond door een actuele bijdrage op het jongerenkanaal “Funk”, dat wordt beheerd door de ARD en het ZDF en door de zenders jaarlijks met 45 miljoen euro wordt gefinancierd. Hierin verkondigt de moderator Schlecky Silberstein alias Christian Maria Brandes in het kader van zijn internet-show “Bohemian Browser Ballett”: “Ja tegen Corona!” Daarna volgt dan de motivering: “Interessant hierbij is, hoe fair dit virus is. Het maait de oudjes weg, maar de jonkies overleven de infectie bijna moeiteloos. Dat is alleen maar rechtvaardig. Uiteindelijk heeft de generatie 65+ gedurende de laatste 50 jaar de planeet volledig in de soep gedraaid.”

Schrikwekkend hieraan is, naast het feit, dat het “Bohemian Browser Ballett” winnaar is van de Grimmigheidsprijsw in de categorie Kinderen en Jeugd van 2019, de duidelijke meerderheid aan instemmende reacties op de bijdrage. Tegenover een paar duizend negatieve beoordelingen stonden al spoedig dubbel zoveel pósitieve commentaren onder de video “Corona redt de wereld.” Daarbij kwamen dan nog commentaren als: “Zij spreken uit, wat velen alleen maar dènken!”

En dan zou er nog een allerdomst artikel van Michael Hanfeld, de verantwoordelijke “FAZ”-redacteur voor Feuilleton Online en Media, geweest zijn over de zogenaamd “satirisch” bedoelde film. Die eindigt feitelijk met de enthousiaste woorden: “Wij zeggen Ja! tegen het Bohemian Browser Ballett!”

Moreel kan een vertegenwoordiger van de gevestigde media momenteel waarschijnlijk nauwelijks dieper zinken.

De Bijdrage verscheen eerder bij de PREUSSISCHE ALLGEMEINE https://www.preussische-allgemeine.de/.

Door: Wolfgang Kaufmann.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/03/28/corona-rettet-die-welt-wie-linke-intellektuelle-die-krankheit-bejubeln/