Radicaal-islamitisch Hamas bedreigt Israël met Corona-terreur

Door: Redactie JouWatch.

Mocht Qatar geen miljoenenbetaling voldoen aan de in de Gazastrook woonachtige islamitische terreur-organisatie Hamas, dan zullen de Corona-aantallen in Israël worden verdubbeld, aldus het dreigement.

Hamas heeft deze meldingen aan Egypte en Qatar gericht en er mee gedreigd, “half Israël de schuilkelders in te sturen en aldus het aantal Corona-patiënten te verhogen”, ingeval de Qataarse financiële hulp niet in de nabije toekomst aan de Gazastrook wordt overgedragen. Dit bericht de Think-Tank Mena-Watch https://www.mena-watch.com/hamas-droht-die-zahl-der-corona-faelle-in-israel-zu-verdoppeln/, die zich hierbij beroept op de libanese krant Al Akhbar, die beschikt over betrouwbare bronnen binnen Hamas. Israël heeft gereageerd op de bedreigingen door Hamas en meegedeeld, dat het hernieuwde aanvallen op de Gazastrook niet zal tolereren, aldus de kant.

De eisen van Hamas over de genoemde betalingen vonden plaats op een tijdstip, waarop Hamas – vanwege de uitzonderingstoestand m. b. t. het Coronavirus en vanwege de vrees, dat de Qataarse hulp aan de Gazastrook zou kunnen worden vertraagd – een verhoging van de hulpleveringen wil bereiken. De terroristische organisatie verlangt, dat de bemiddelende landen druk uitoefenen op Israël, zodat het medisch materiaal ter beschikking stelt, teneinde de uitbreiding van het virus, dat in de Gazastrook reeds is uitgebroken, te verhinderen.

Qatar heeft kort geleden aangekondigd, zijn plannen niet te willen veranderen. De maandelijkse financiële hulp in de Gazastrook wordt overgemaakt, zoals gewoonlijk. Er wordt echter naar een andere weg gezocht om het geld te overhandigen, aangezien het vliegverkeer in de regio is ingeperkt en er geen internationale vluchten zijn. Qatar probeert,de gelden zo over te dragen, dat de aanwezigheid van de Qataarse afgevaardigde in de Gazastrook niet vereist is. Afgelopen maand maakte de Qataarse regering bij elkaar 16 miljoen Dollar over, met inbegrip van een toegift van 100 Dollar elk aan 120.000 gezinnen in de Gazastrook, bericht Mena-Watch hier verder over. (SB)

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2020/03/30/radikalislamische-hamas-israel/