Dortmund: Festi Ramazan geanuleerd -Aantijging “Fake” verworpen

Door: Peter Helmes.

Klaarblijkelijk hebben de protesten over de hele Bondsrepubliek tegen het houden van een massale manifestatie ter gelegenheid van de Ramadan vruchten afgeworpen. Na het nodige gesteggel is het feest nu definitief geannuleerd.

Lang was de kwestie onduidelijk, zodat het in de media – ook hier bij ons – wel tot irritaties moest leiden. Achteraf bekeken gaan er thans – vanuit duidelijk definieerbare politieke richting – stemmen op, die Dr. David Berger en mij de “verbreiding van Fake-News” aanwrijven.

Deze aantijgingen wijs ik zeer beslist van de hand!

“Fake News” zijn vervalste nieuwsberichten. Philosophia Perennis en conservo hebben echter geen nieuwsberichten”vervalst”. De waarheid valt eenvoudig uit te leggen: Tot maandag en dinsdag van deze week was de zaak onduidelijk – zie ook de onderstaande melding van de WDR. Meldingen over “toch doorzetten” en annulering wisselden elkaar af. Wij hebben dan ook niets anders gedaan, dan deze situatie weergeven.

Pas op dinsdag-namiddag werd officieel bekendgemaakt. dat de manifestatie is geannuleerd. David Berger heeft dit onmiddellijk gemeld, ik enkele uren later, omdat ik niet op mijn kantoor aanwezig was.

VAN “FAKE” KAN DUS GEEN SPRAKE ZIJN!

Wie ons dit desondanks nog aanwrijft, is niet serieus -en met een smerig zaakje bezig.

7 april 2020,

Peter Helmes, nieuws-uitgever van conservo

———

Hier het bericht van de WDR:

Het islamitische “Festi Ramazan” van 2020 in Dortmund gaat definitief niet door.

Vanwege de Corona-pandemie kan het niet, zoals gepland, begin mei in de Westfalenhallen plaatsvinden. De beslissing staat reeds sinds vorige week vast. Dit werd bevestigd door de organisatie op dinsdag (07. 04. 2020), nadat de stad Dortmund dit maandagmiddag (06. 04. 2020) had meegedeeld per tweet. Het was het antwoord op verschillende Fake-News-berichten op sociale media.

Eigenlijk was gepland om het feest begin mei aan het begin van de vastenmaand niet meer in de open lucht te vieren, maar in de Westfalenhallen 7 en 8.

Tot dinsdag geen informatie op de internet-site van de organisatie

Het had onder andere tot irritaties geleid, dat de organisatie pas op dinsdag op de internetsite van Festi Ramazan de annulering heeft bekendgemaakt. Volgens de organisatie is daarvoor echter een verklaring. De Homepage-administrateur zou de afgelopen weken in het Buitenland in quarantaine gezeten hebben (Bron: https://www1.wdr.de/nachrichten/ruhrgebiet/festi-ramazan-in-westfalenhallen-100.html)

Door: Peter Helmes.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2020/04/07/dortmund-festi-ramazan-abgesagt-vorwurf-eines-fakes-zurueckgewiesen/