Woedend over Corona-regels: “zuidelijk voorkomen” steekt medewerker supermarkt neer

Door: David Berger.

Een jonge man van “zuidelijk voorkomen” heeft in Brackwede (Bielefeld) een supermarkt-medewerker met een mes aangevallen, nadat deze hem had onderhouden over het aanhouden van de Corona-veiligheidsregels.

Om continue in de supermarkt een beleid te waarborgen, dat recht doet aan de Corona-regels, zetten de verantwoordelijken van de onderneming Securitykräfte één of meer eigen medewerkers in, die de organisatie van het klantenbedrijf overnemen.

Zaak moet via de uitgang worden verlaten

Deze klus heeft niet alleen vanwege de Corona-crisis gezondheidsmatige risico’s, maar ook vanwege de gewelddadige klanten, die zich niet aan de regels willen houden. Zo bericht de recherche Bielefeld over een “jonge man”, die maandag 6 april 2020 een medewerker van een zaak aan de Gutersloher Strasse met een mes verwondde.

De 52-jarige medewerker stond tegen 17.00 uur in de deuropening van de ingang van de supermarkt, tussen de Brockhagener Strasse en de Herner Strasse, toen een man probeerde, hem voorbij te lopen. De 52-jarige wees de klant er op, dat hij de zaak moest verlaten via de uitgang.

“Hij had een zuidelijk voorkomen”

Aangezien de persoon niet aan het verzoek voldeed, kwam het tot een handgemeen tussen beide mannen. Als gevolg hiervan haalde de onbekende een mes tevoorschijn en stak de medewerker in het dijbeen.

In aansluiting hierop vluchtte de dader in de richting van de Cheruskerstrasse. De medewerker wist te vertellen, dat de jonge man tussen de 20 en 25 jaar oud was en ongeveer 1,70 meter lang. Hij had zwart haar en een zwarte snor. op het moment van het misdrijf droeg hij een donker winterjack. Hij had een “zuidelijk voorkomen.”

Aanwijzingen m. b. t. de dader kunnen worden ingediend bij het recherchebureau 15 onder het telefoonnummer 0521-5450.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/04/08/wuetend-ueber-corona-regeln-suedlaendisches-erscheinungsbild-sticht-supermarktmitarbeiter-nieder/