Advocate Beate Bahner afgeserveerd naar de psychiatrie

Door: David Berger.

De bekende juriste en bekritiseerster van de Corona-maatregelen door de staat Beate Bahner zou op de avond van Paaszondag door de politie zijn gearresteerd en overgebracht naar een psychiatrische kliniek.

Uitvoerig hebben wij de afgelopen week bericht over de acties van de Heidelbergse advocate en schrijfster Beate Bahner https://philosophia-perennis.com/2020/04/04/bekannte-medizin-juristin-fordert-dieser-shutdown-muss-sofort-beendet-werden/: Als één van de weinigen onder de juristen van Duitsland had ze het gewaagd, openlijk juridisch-gemotiveerde te uiten op de Corona-maatregelen van de Duitse regering. Uiteindelijk had ze in verband hiermee een spoed-aanvraag ingediend bij het Constitutionele Gerechtshof, die hoe dan ook werd afgewezen.

“Mensen-verachtende tirannie”

Bahner hierover: Het was haar “helaas niet gelukt, (…) de vrijheids-georiënteerde democratische basis-orde in Duitsland (…) te redden van de ergste aanval en de razendsnelle setteling van de meest mensen-verachtende tirannie, die de wereld ooit heeft meegemaakt.”

Kort nadien kon haar internetsite niet meer worden bereikt. Of ze “van buitenaf” werd uitgeschakeld, is onduidelijk. Daarop volgde al heel gauw en verrassend haar aankondiging, dat ze zich geheel en al uit de publiciteit terug wilde trekken.

Desalniettemin had de BVD bekendgemaakt, dat tegen de advocate gerechtelijke stappen worden ondernomen wegens openlijke provocatie. Bahner zou opgeroepen hebben tot een demonstratie tegen de Corona-maatregelen.

De handboeien omgedaan en naar de psychiatrie gebracht

Nu het volgende, shockerende nieuwsbericht: Bahner zou – volgens talrijke mediaberichten – op de avond van Paaszondag door de politie zijn gearresteerd en naar een psychiatrische kliniek gebracht. Bahner zou een zeer verwarde indruk hebben gemaakt.

In een, in verscheidene telegram-groepen circulerend, gesproken nieuwsbericht heeft Bahner haar zuster over de gang van zaken bericht: Zij is – nadat zij de politie had meegedeeld, dat ze werd bedreigd – door diezelfde politie geboeid en naar de isoleer-afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis zijn overgebracht.

Dushan Wegner: Kan aanvoelen als een horrorfilm

De blogger Dushan Wegner https://dushanwegner.com/beate-bahner/?mc_cid=7394f8c6f9&mc_eid=136e6897be becommentarieert deze mogen de gang van zaken zeer treffend: “Is Mevrouw Bahner hiermee onrecht gedaan? Het is verre van “bewezen”, in zoverre wat dan ook op de blogs en in de commentaren in de media überhaupt bewezen kán zijn.

Vanuit het feit, dat in individuele gevallen in Duitsland metterdaad onrecht geschiedde, en van daaruit weer, dat het handelen van Merkel en haar helpers voor ons, leken, niet altijd zonder meer te herkennen valt als coherent met het geldende recht, en van daaruit weer, dat Mevrouw Bahner zich dapper uitsprak tegen actuele maatregelen, volgt niet, dat haar onrecht wordt aangedaan. En wederom: Daaruit echter, dat er niet uit volgt dat haar onrecht wordt aangedaan, wil evenmin zeggen, dat haar géén onrecht wordt aangedaan!

Dit is een momenteel onduidelijke feitelijke situatie, voor regering en burgers in gelijke mate. Het ligt uitermate verre van mij, alle handelingen van “hen daarboven” goed te praten en “hoera” te schreeuwen, zoals de gelijke tred-journalisten. Maar wens mijn motto “Onderzoek alles, geloof weinig, denk zelf!” tevens en allereerst toepassen op mijn eigen bedoelingen en verklaringen.

Wij allen, de regering(en) en wij, burgers, handelen thans in een situatie van jammerlijk onvolledige informaties, dreigend gevaar en steeds meer ook van opgekropte gevoelens. Er is een kunstvorm, die met precies deze ingrediënten werkt: De Horrorfilm! De tegenwoordige tijd, inclusief dreigende afserveringen in de psychiatrie, kán verstrekkend aanvoelen als een horrorfilm.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/04/14/rechtsanwaeltin-beate-bahner-in-psychiatrie-eingeliefert/