Lauterbach (SPD): Zelfs met vaccin zal de Corona-uitzonderingstoestand tot 2022 worden voortgezet

Door: David Berger.

Zomervakantie en Kerstmis in familiekring dienen uit te vallen, de Corona-uitzonderingstoestand moet ondanks een komende inzet van een vaccin verder worden gecontinueerd tot 2022: Natte dromen van de SPD-politicus Lauterbach

Afgezien van Jens Spahn is er nog een politicus, die in de Corona-crisis het Uur-U bespeurt om zijn politieke carrière, die vermoedelijk in “normale tijden” en in een “normale” maatschappij op een laag pitje gebleven zou zijn, van een zeer krachtige wind inde rug te voorzien: Karl Lauterbach.

En wederom gedreigd met hoge sterftecijfers

In een interview met het online-magazine “Watson” voorziet hij rijkelijk in de momentele behoefte van de kiezer aan horror-scenario’s. Kort samengevat bezweert hij de lezers, dat niet alleen de zomervakantie, maar vermoedelijk ook Kerstmis in de familiekring uitvallen en dat het Corona-experiment minstens tot 2022 zal worden voortgezet.

Hij noemt het een “grotesk slecht idee, om deze zomer met vakantie te gaan”, omdat de kans zeer groot zou zijn, dat men in de zomer een “zware terugval” van de ziekte inclusief een hernieuwde lockdown en hoge sterftecijfers zou beleven.

Opeens toch: mondmaskerplicht

En natuurlijk houdt Lauterbach nu – tegen al zijn vroegere uitlatingen over de kwestie in – een pleidooi voor een strenge mondmaskerplicht. En dat alles niet slechts voor de komende maanden:

Eer wij weer in de volkomen normaliteit, die wij kennen uit het jaar 2019, zijn aangeland, zal het waarschijnlijk 2022 zijn”, voorspelt Lauterbach maar meteen eventjes. Hierbij moet men ook niet rekenen op het vaccin, waarmee andere politici ons momenteel gerust willen stellen: “Zelfs als wij een vaccin hebben ontwikkeld, is het onduidelijk, of wij daarmee iedereen kunnen inenten, of om te beginnen alleen risicogroepen, omdat er mogelijk niet voldoende zal zijn. Ook is niet duidelijk, of het vaccin vervolgens afdoende werkt. Mogelijk zal het virus muteren”. Daarmee zou hij niet geheel en al ongelijk kunnen hebben. Na Covid-19 zullen zeker heel snel Covid-20, 21 enz. volgen.

Daaruit volgt, dat gisteren in de ‘Tagesschau’ een medicus de mondmaskerplicht eiste; tenslotte heeft ook Corona een gezicht nodig….

Ook van een opening van de KDV’s is binnen afzienbare tijd geen sprake en of Kerstmis überhaupt zoals gewoonlijk in familieverband zou kunnen plaatsvinden, is zeer de vraag, aldus Lauterbach in genoemd interview.

Zal Kerstmis voor ons überhaupt nog de moeite waard zijn om te vieren?

De vraag, of het allemaal überhaupt nog relevant is, als de van tevoren aangekondigde grootste economische crisis aller tijden niet alleen de KDV’s en het openbare leven zonder meer verregaand heeft laten afsterven, maar tevens ons gezondheidssysteem heeft doen instorten, heeft “Watson” natuurlijk niet gevraagd…

Maar ook wat dat betreft zou zijn antwoord net zo veel waard zijn geweest als zijn uitlatingen, die hij nog maar enkele weken geleden gebezigd heeft inzake het gezichtsmasker…
Als dit alles niet het in vergelijking met Corona https://philosophia-perennis.com/2020/04/22/trotz-corona-in-hessen-sterben-weniger-menschen-als-sonst/ duizendvoudige aan mensenlevens zou kosten,szou men dergelijke a-sociale uitlatingen van een Sociaal-democraat (!) eenvoudig ad acta afdoen als stompzinnige gewichtigdoenerij….

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/04/22/lauterbach-spd-selbst-mit-impfstoff-wird-corona-ausnahmezustand-bis-2022-fortgesetzt-werden/