Corona-maatregelen: In heel Duitsland groeit de angst voor een dictatuur

Door: David Berger.

De Corona-crisis kent vele gezichten: Het duidelijkst blijkt, dat zij de Duitse regering een ongekende bijval onder de totale bevolking heeft verschaft. De meeste burgers lijken enthousiast over de omgang van de machtigen met hun angsten Niettemin neemt in heel Duitsland ook het aantal mensen toe, die in verzet komen tegen de Corona-maatregelen.

Dit werd het afgelopen weekeinde duidelijk: Bijna geen regio in Duitsland, waar het niet tot protesten van de meest verschillende soort kwam. Hierbij lijkt Berlijn het centrum van dit verzet te worden, dat zich recruteert vanuit alle politieke richtingen. Aldaar zet de politie niet, zoals gewoonlijk bij links-extremisten, in op de-escalatie, maar treedt met alle harde middelen op tegen de demonstranten:

Bekende journalist Billy Six bericht vanuit Berlijn

Billy Six hierover: “Meer dan 1.000 mensen hebben gisteren [zaterdag] in het centrum van Berlijn – op en om de Rosa Luxemburg Platz – gedemonstreerd tegen “inperkingen van vrijheid” en “mediapropaganda”… en daarmee meer dan dubbel zoveel als nog maar een week geleden.

Aangezien het recht van demonstratie verregaand buiten werking gesteld is, bewerkstelligde een algeheel verbod van de politie het onaangekondigde protest en werden meer dan 100 mensen tijdelijk aangehouden. Minstens één demonstrant raakte gewond.* De senaat motiveert de maatregelen met “de bescherming tegen besmetting”. De persvrijheid werd daarentegen door de staatsmacht gerespecteerd.”

* Niet de scène op onderstaande video. Slag/bloedbad – nabij het U-Bahnhof Rosa-Luxemburg-Platz. De systeempers meldt thans ook ‘5 licht gewonde politie-agenten”.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2020/04/27/corona-massnahmen-in-ganz-deutschland-waechst-die-angst-vor-einer-diktatur/